Nadogradnja firmware-a za Apacer AL460

Categories TechnoPosted on

Juče sam pisao o ovom sjajnom medija plejeru, a već danas iz prve ruke, od Apacer developera iz Holandije dobio sam obaveštenje o puštanju novog firmwarea kojim AL460 dobija čak i nove funkcije.

Ukratko novi firmware – AL460_by23_3.3.0106.app donosi sledeće:

 • Novi lepši i funkcionalniji korisnički interfejs koji olakšava upotrebu.
 • Unapređena kompatibilnost sa mkv formata: AL460 sada može da reporodukuje većinu mkv formata .
 • Podrška Net Storage funkciju: AL460 sada podržava i upravljanje sadržajima na diskovima.
 • Podrška za prebacivanje L/R audio kanala.
 • Podrška za  BT download: sa AL460 sada možete preko mreže možete preuzimati Torrent fajlove direktno na povezane uređaje bez potrebe uključivanje PC-ja.

Za sve vlasnike novi AL460 Firmware može se preuzeti sa sledećeg linka:
http://eu.apacer.com/support/download/result/4,10,525,

Evo kako sada izgleda osnovni korisnički interfejs:

Please follow and like us:

28 comments

 1. Imam pitanje vezano za ovaj player.
  Naime, čita mi sve video formate, ali mkv fajlove ne reproducira zvuk.
  Na TV je spojen preko HDMI kabla.
  U čemu je problem?

 2. Nisam radio nadogradnju firmwarea jer nisam bio siguran kako se to radi.
  Postoji li neki link sa točnim uputama kako se radi nadogradnja firmwarea?

  Unaprijed hvala

 3. Sori zbog nepotrebnog pitanja oko nadogradnje, vidio sam da postoje upute u samom zip dokumentu koji se skine sa službenih stranica apacera.

 4. Jučer sam napravio upgerade firmwarea, ali i dalje mi ne radi zvuk na mkv fajlovima.

 5. Lijepi pozdrav, kupio sam jučer media player Apacer AL460 i s njim u paketu i prijenosni hard disk apacer AC601. Prije par trenutaka sam upgrade firmware i to tako da sam kopirao taj fajl sa kompa na usb stick i piknuo ga u player. Otišao na setup i pokrenuo. Išlo sve bez problema, baš kako piše u uputstvima.
  Meni se javlja problem kod prenosnog harda koji sam kupio s njim. Kompjuter ga uopće ne prepozbaje i ako uštekam obadva dijela kabla u USB potrove. Jednostavno ga ne vidi,. probao i preko MANAGE ali jednostavno ga ne vidi. Dali ima tko od vas tih problema i ako ima dali ih je uspio riješiti.

 6. Ne mogu ga formatirati kad ga uopće komp ne preponaje. Kao da ga nisam ni spojio.

  Šteta što media player ne može reproducirati DTS zvuk. Evo upravo probao sa 2 nova i jednim starijim filmom u FULHD slika prekrasna, titlovi idu ali nema zvuka pošto su DTS.

 7. Otišao danas reklamirati hard disk. Dobio drugi i radi bez greške.
  Što se tiče filmova sa DTS zvukom, preko programa popcorn MKV audioconverter ga prebacim u Dolbi i radi. Većeras sam primijetio da mi neće prikazati titlove srt na filmu. Nemam pojma zašto. Istog su naziva film i titlovi.

 8. Kupio sam danas ovaj uredjaj. Imao sam isto problem sa DTS zvukom u MKV fajlovima, i onda sam otisao u Audio Settings, i podesio digital output na HDMI RAW, i zvuk je proradio. Probajte

 9. Da li bi neko mogao da mi kaže kako kod vas rade titlovi,naime svi filmovi idu normalno ali nema prevoda,prevod je text file u formatima sub i srt i istog je imena kao i movie file,molim vas pomagajte.Javite mi na mail.
  Hvala

 10. Imam proglema sa ucitavanjem prevoda nevidi ih bas uvek,nadogradio sam softver ali i dalje isto!

 11. Kada hocu da otvorim subtitle pise mi SUBTITLE OFF…nemoguguce da nemogu ni jedan prevod da podignem bas,u cemu je proglem….danas sam kupio uredjaj i vec sam se pokajao…zasto ne otvara one subtitlove za koje su napisali…

 12. Pozdrav svima
  Pokusacu da prenesem svoje iskustvo.
  Kupio ga 08.04.2011. Dobio na njemu najnoviji FIRMWARE AL460_by23_3.3.0209.Ima mogucnosti za sve opcije pa cak i DTS i FLAC (Tako bar pise na ekranu) ,ali meni ne radi DTS zvuk!
  Imam stari televizor koji nema HDMI,povezao sam ga preko AVI izlaza, pa bih pitao one koji imaju HDMI da li im radi DTS kada ga tako povezu.
  To bi bila moja jedina “zamerka“
  Inace prezadovoljan sam uredjajem,niska cena,slika odlicna,subtitlovi podesivi na mnogo nacina,sve u svemu 10/10.

 13. Kupih ga danas, nakon što sam pričitao mnogo pohvala o ovom player-u. Jedina zamerka je koliko vidim DTS sound, ali koliko shvatam i to može da se reši korištenjem dekodera u televizoru.Ako dobro shvatam audio decoder u televizoru treba da obradi HDMI RAW informaciju koju dobija od playera. A ukoliko ni to ne proradi, postoji softversko rešenje (PppCorn MKV Audio Converter) koje je besplatno za konverziju u drugi audio format. Siguran sam da ovaj player vredi svaki cent.

 14. ma radi Sneki svako slovo samo trebas ta mo u meniju ,subtitles,da namestis opciju pravu mislim da bese ono za istocnu evropu ili tako nesto pisem ti sa terena pa ne mogu da proverim.Meni sto se tice slova sve radi savrseno po neki film nema zvuk, slika je fantasticna i vredi svaki dinar ovaj mali…cekam kada ce neki firmware da moze da pristupi direktno youtubu jer sam procitao da i ta mogucnost postoji i onda je je stvarno full coll hahaha…

 15. Sta rekosmo na kraju, radi li DTS sa novim FW-om ili ne? Da li je bezbedno nadograditi AL460 FW-om od AL670?

 16. Hi ya all

  I am having trouble upgrading firmware for my Apacer AL460 media player with the latest firmware i.e by23_3.3.0106.app.

  I am a bit confused when the instruction said “Please unzip the compressed firmware to “ installing.img” .Then copy the file
  (installing.img) to USB pen drive or USB HDD .” Does it meant to rename “install” image file to ” installing.imag ” image file?
  Any advice is appreciated

 17. Kako se AL460 povezuje preko LAN-a sa računarom?
  Sve sam radio po uputstvima i neće.
  WinXPSP3
  SURECOM EP-320X-R 100/10/MP

 18. Kako da AL460 povežem sa računarom preko mrežne karte (povezano mrežninm kablom)??
  Win7 Ultimate 32bit

 19. Kod mene je umrežen preko rutera sa još dva PS.
  Treba izabrati folder i omogućiti opciju “deljenje”.
  Koristim win.7, isto je za XP što se tiče deljenja.

 20. Nadogradio sam juče uređaj sa 23_3.3.0209,pogledao film i ugasio ga.Danas ne mogu da ga uključim.Zna li neko o čemu se radi?

Comments are closed.