Na testu: nova Honda CR-V

Categories Automobili, TechnoPosted on

honda-cr-v

Od  predstavljanja prve generacije 1995. godine u svetu je prodato preko 5 miliona modela Honda CR-V, tako da nova četvrta generacija ima blistavu prošlost i izgrađena je se na uspehu prethodnika sa još većim kvalitetom, prostorom i praktičnošću. Model koji je pomogao definisanju kompaktnog SUV segmenta kompletno je redizajniran za evropsko tržište, naravno zbog specifičnosti matičnog azijskog tržišta.

Automobilski arhitekta Nakagava, lider CR-V projekta je ovako okarakterisao ovaj automobil: ‘Za novi CR-V ostvarili smo savršenu, maksimalnu ravnotežu između efikasnosti automobila i funkcionalnosti i sigurnosti SUV-a. Kreirali smo model koji je efikasan, svestran i prostran.’

Kada je spoljašnjost novog CR-V modela u pitanju, četvrta generacija poprima agresivniji i aerodinamičniji stav s dubljim konturama na karoseriji i smelijim dizajnom prednjeg dela. Spušten prednji branik dizajniran je tako da izrazi efikasnost SUV-a sa većim prilaznim uglom. Ostala su karakteristična visoka vertikalna zadnja stop svetla, koja odlikuju sve generacije CR-V modela, ali četvrta generacija uvela je jači trodimenzionalni stil. Široki točkovi i upadljivi blatobrani dodatno ističu dinamiku i efikasnost.

Za razliku od “kockastog” dizajna prethodnika, novi CR-V je mnogo fluidniji i sportskiji, a ogromnim unutrašnjim prostorom, Takođe veoma je svestran; u isto vreme imate na raspolaganju i SUV za terenski vožnju po potrebi, elegantnu luksuznu limuzinu, u drugomom monetu porodični auto, pa na kraju i pravi transportni kombi zahvaljujući inteligentnom rešenju obaranja zadnjih sedišta kojim je dobija ravan prtljažni prostor -zapremina je 1669 litara ako su sedišta preklopljena, ili 589 litara ako su sedišta na mestu..

Na testu nam je bio dostupan CR-V sa najvišim paketom opreme EXECUTIVE i benzincem 2.0 i-VTEC koji pruža solidnih 150 KS i automatskim menjačem. Od opreme u ovom paketu treba izdvojiti stakleni krov, grejana kožna perforirana sedišta sa memorisanjem položaja, kameru za hod unazad i parkiranje, HDD navigacija, tastersko otvaranje i zatvaranje zadnjih vrata, 18 inčne alu-felne, audio/USB ulaz a kuriozitet je i kompozitni Video ulaz… Pored ovog benzinca na raspolaganju kupcima je i dizel 2.2 i-DTEC koji takođe pruža 150 KS.

U svakom slučaju izuzetan kompaktni SUV, veoma svestran i pristupačne cene, jer cena sa opremom COMFORT koja ima gotovo sve što vam treba kreće od 22 hiljade evera pa ide do 37 hiljada evra za najluksuzniji modela sa svom mogućom pratećom opremom. Jednako je privlačan i tehnološki dorastao nemačkim premijum kompaktima, ali je ipak za lestvicu jefitniji od njih.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *