MS Office dani

Categories SoftwarePosted on

Još od prve verzije MS Office-a (ne računajući zasebne DOS prvence) koja je radila pod Windowsima 3.1, “družim” se sa ovim njaboljim kancelarijskim paketom u i to u više uloga.

Kao korisnik koji je podosta zašao u “tajne” ovog vrlo složenog kompleta aplikacija (istraživanju nikad nema kraja), a zatim i kao edukator, odnosno u ulozi nekoga ko predaje to saznanje onima koji se prvi put susreću sa ovim skupom alatki. Jedan od najveći problema polaznicima raznoraznih kurseva je bio engleski korisnički interfejs, pre svega zbog opšteg niskog nivoa znanja među prosečnom populacijom kod nas.

Kada bi negde “zapeli” prilikom samostalnog učenja i istraživanja MS Office-a, ne bi znali “šta dalje”, zbog nepoznavanje jezika i nemogućnosti odgonetanja “šta mi sad to piše na ekranu?”.

Mukama ovakvih korisnika izgleda da je došao kraj, jer lokalna kancelarija Microsofta najavljuje da će lokalizovanu verziju MS Office-a predstaviti na Office danima koji će se održati u Ateljeu 212, od 12 do 16. aprila 2004.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Pozdrav,
    Ovaj komentar tiče se Blog-a tj. RSS feeda. Naime RSS koristi CP1250, ali to nije navedeno, pa npr. otvaranje XML-a iz Explorera dovodi do greške, dok npr. na Bloglines (service koji ja koristim za praćenje RSS-ova, barem za sada pošto nisam nešto zadovoljan) naša slova se prikazuju kao brljotine.
    Ako je moguće dodaj jedno
    na početku RSS-a.

    Puno sreće u daljem radu i blogovanju. :)

Comments are closed.