Mobitech na Polarotoru

Categories IT, MedijiPosted on

Iako se na našem medijskom nebu emituje dosta TV emisija koje se na neki način bave IT tematikom, jedna se ipak izdvaja, ako ničim drugim, a ono dugotrajnošću. Reč je naravno o  emisiji Polarotor koja se uopšteno bavi novim tehnologijama, a koja ove godine puni čak 20 godina postojanja i emitovanja.

Kao i prilikom prvog emitovanja u jesen 1990. godina na trećem kanalu, i danas kada se emituje na TV Kompernikus i mreži lokalnih stanica, emisiju vodu čuveni Prof. Dr. Dragan Ćosić koji nijednog trenutna nije klonuo duhom, te i dan danas nesmanjenim žarom uređuje i vodi ovu emisiju.

Emisija je i edukativna i informativna, ali kao i druge emisije iz IT branše odlikuje je kratka forma – jednsotavno za nauku i tehniku neka mesta na našim televizijama zatrpanim minutažom “zabave za mase”. Bilo bi dobro da imamo mnogo više emisija slične tematike, te da nam se na nacionalnu RTS vrati recimo “naučni četvrtak” – naučno popularni kolaž emisija.

Zahvaljujući Internetu i Youtubeu ako globalnom “video stovarištu” i Polarotor možemo pratiti putem videa na zahtev preko njihovog kanala , a povod zaovaj zapis je gostovanje kolege urednika Igora Conića u poslednjoj emisiji gde je predstavio naš Mobitech magazin.

Sažetak emisije možete pogledati i ovde (time code 7:51):

Please follow and like us: