Media-mix – Times Extra

Categories MedijiPosted on

Od pre neki dan posetioci uglednog i web avangardnog New York Times-a imaju mogućnosti da omiljenu news stranicu vide malo drugačije, a celo unapređenje novi naziv Times Extra.

Times Extra interfejs nadogradnja nudi alternativni, multi-izvorni pogled na glavne vesti koje sada upotpunjuju relevantni sadržaji iz drugih izvora, i veoma bitno – blogova.

Times Extra linkuje relevantne sadržaje agregirane preko BlogRunnera servisa i smešta ih ispod svake vesti u zeleni scroll-abilni box (ovo rešenje nije baš najbolje, ali cela stvar je još u razvojoj fazi).

Ceo proces je automatizovan i zasnovan je na Blogrunner algoritmu kako bi se uz svaku vest koju odaberu urednici, vezali relevantni sadržaji sa hiljade blogova i drugih news izvora koje sam Blogrunner  indeksira.

Zanimljiva je mogućnost korišćenje BlogRunnera za tematski pogled na određene teme ili regione, a pored svih tu je i neizbežna Srbija, pa je jako zanimljivo kako nas vidi ovaj globalni news agregator.

Naravno, globalni mediji i blogovi ponajviše se bave Hagom i njegovim štićenicima, a u poslednje vreme i Yugom, koji je otišao u zasluženu penziju.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *