Makroi rade

Categories InternetPosted on

Ono što je bitno u svakodnevnom redakcijskom radu je mogućnost [b]konvertovanja tekstualnih sadržaja iz jednog kodnog rasporeda u drugi[/b], pre svega se misli na konvertovanje za Web, u UTF raspored iz [i]Win-1250[/i], pa čak i iz famoznog [i]YUSCII[/i]-ja. Još od [i]Office-a 97[/i] koristi se vrlo jednostavno i efikasno rešenje ([i]Search&Replace[/i]) u vidu VBA makroa koji je kreirao [i]Dragan Vračar[/i] (“[i]Macro by Vracko[/i]” makro [url=http://www.praktikum.co.yu/office/download/YuConv98e.zip]možete skinuti odavde[/url] – 59KB), a koji pored konverzije iz jednog u drugi raspored (funkcija [b]Char Converter[/b]) može da vrši preslovljavanje iz ćirilice u latinicu i obratno (funkcija [i]CirToLat[/i]).

[imgao]http://img145.imageshack.us/img145/3016/makroyp2.gif[/imgao]
Za divno čudo, instalacija i funkcionalnost ovih makroa su besprekorni i u novom [url=http://www.www.personalmag.rs/blog/?postid=1191]MS Office-u 2007[/url]. Makroima se pristupa preko [b]View[/b] [i]ribbona [/i]i sekcije [b]Macros, [/b]ili brže i jednostavnije, prečicom sa tastature [b]Alt+F8[/b].

[h2]Probna verzija Worda 2007 i Office-a[/h2]Možete [url=http://trymicrosoftoffice.com/]preuzeti i probati potpuno funkcionalni Word 2007[/url] (zajedno sa celim 2007 Office sistemom) u trial veziji koja omogućuje besplatno korišćenje ovog paketa u narednih 60 dana. Ovo će svima koji su zainteresovani da isprobaju i vide da li je novi Office prikladan za njihove potrebe, pre zvanične promocije i puštanja u maloprodaju.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *