Lope de Vega

Categories KulturaPosted on

Nakon dva dana opet u obnovljenom Kulturnom centru Novog Sada, ali ovoga puta na projekciji filma “Lupe” koji se prikazuje u okviru revije modernog španskog filma. Institut Servantes i Kulturni centar Novog Sada zajedno po treći put organizuju reviju novog španskog filma za sve ljubitelje španske, evropske i dobre kinematografije.

Smotra je krenula u sredu, a toku pet festivalskih dana biće premijerno prikazano 9 ostvarenja španske i međunarodne kinematografije iz 2008, 2009. i 2010. godine koji do sada nisu prikazivani u našoj zemlji. “Lupe” je film sjajne produkcije posvećen mladosti i ranim stvaralačkim godinama Lopea da Vegečuvenog španskog dramskog pisca i pesnika koji je obeležio ne samo špansku nego i svetsku dramsku literaturu.

Lociran je u vreme kada je Lope de Vega bio vojnik, kada je sticao važna životna iskustva i u potpunosti se predavao pisanim rečima i izazovnim ženama. Reditelj, Brazilac Andruša Vedington poznat je po filmovima „Ja, ti, oni“ i „Kuća od peska“.

Ono što je zanimljivo je produktivnost ovog spisatelja. Njegov opus je nepojmljivo veliki i impresivan — napisao je oko 1.800 komedija, 3.000 soneta, 3 novele, 4 kratke novele, 9 epskih pesama. Sjajan film koji zavređuje pažnju, a u nastavku možete videti trejler.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *