Lakše do verifikovanih tiraža

Categories InternetPosted on

[imgao]http://img83.imageshack.us/img83/2551/tirazqd3.jpg[/imgao]
Do sada su [b]mediji [/b]i posebno zainteresovani [b]oglašivači [/b]i [i]media buying[/i] agencije svoje [b]poslovne odluke i planove oglašavanja[/b] sačinjavali “odokativno” ili ređe na osnovu procena agencija, poput [url=http://www.smmri.co.yu/code/navigate.asp?Id=32]Stratedžik marketing[/url], koje (pošto se radi samo o procenama) često [b]nisu odgovarale situaciji na tržištu[/b].

Tako smo imali slučaj da je [url=http://www.smmri.co.yu/code/navigate.asp?Id=32]procenjeni rejting čitanosti[/url], recimo magazina “[url=http://www.color.co.yu/cmi/magazini.html#novele]TV Novele[/url]” [b]ispod nivo tiraža i prodaje[/b] (što je nemoguće pošto je naravno čitanost uvek veća u odnosu na prodaju, ne uvek i tiraž). Procenjeni rejting čitanosti za prethodne mesece bio je oko [b]50.000[/b], a tiraž i prodaja su se kretali na nivou oko [b]80.000 [/b](u pitanju je zanemarljiva remitenda).

[imgo]http://www.abc.org.uk/images/logo.gif[/imgo]Od sada će, zahvaljujući otvaranju [url=http://www.abcsrbija.com/]lokalne podružnice[/url] [url=http://www.abc.org.uk]britanske oditorske kuće “ABC”[/url] ([i]Audit Bureaux of Circulation[/i]), oglašivači i svi zainteresovani biti u mogućnosti da steknu[b] uvid u tačan broj emitovanih prodatih primeraka štampanih izdanja[/b].

[url=http://www.abcsrbija.com/]Audit Bureaux of Circulation Srbija[/url] je tripartitna organizacija, koju su [b]osnovali izdavači, oglašivači i marketinške agencije[/b]. Cilj ABC je da na osnovu [b]verifikovanog tiraža[/b], omogući izdavačima [b]uspešniju prodaju oglasnog prostora[/b], a oglašivačima i agencijama – ponudi [b]istinite i relevantne podatke[/b] za efikasnije ulaganje u oglašavanje u štampanim medijima. [b]Verifikacija tiraža[/b] biće realizovana na osnovu utvrđenih [url=http://www.ifabc.org/standards.htm]standarda i procedura[/url] koje propisuje jedina međunarodna organizacija ove vrste u svetu [i]International Federation of Audit Bureaux of Circulation[/i] ([url=http://www.ifabc.org/index.asp]IFABC[/url]).

Novosadska kompanija [url=http://www.color.co.yu]COLOR PRESS GROUP[/url] je [b]prva u Srbiji koja je potpisala ugovor o oditovanju tiraža[/b] sa britanskom oditorskom kućom ABC (filijala – ABC Srbija, www.abcsrbija.com), globalnim liderom u oblasti štampanih medija, što znači da će od 01.01.2007. poslovni partneri CPG, oglašivači ali i cela javnost imati uvid u [url=http://www.color.co.yu]tačan broj prodatih primeraka[/url] magazina ovog izdavača. Nadajmo se da će i drugi izdavači (ukoliko imaju hrabrosti) prihvatiti svetske standarde u izdavačkoj delatnosti.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *