Krizni online PR: Izrael se okreće webu

Categories Internet, Internet marketingPosted on
IDF

IDF

Jučerašnja krizna situacija oko napada izraelske vojske (IDF) na pomorski konvoj usmeren ka pojasu Gaze, i ubistvo 9 lica, izazvalo je brojne kontroverze i oprečna reagovanja, ali i osudu OUN Saveta bezbednosti. Za izraelske odbrambene snage ne postoji pojam teritorijalnog ograničenja, oni deluju gde god je makar i naznaka ugrožavanja države Izrael. Brojni su primeri u istoriji delovanja IDF snaga daleko van teritorije Izraela, a poslednja je izazvana sumnjom u dopremnje oružja  palestincima u pojasu Gaze pod maskom humanitarnog konvoja.

Dostupnost kamera na telefonima i drugim mini uređajima uzrokovala je i “more” snimaka ovog tragičnog događaja koji su ekspresno siglni do Interneta, a time i do konzumenata širom sveta, i u startu su izraelci izgubili “medijsku bitku”. Ali, kao stručnajci za propagandu nisu se dali smesti, i gotovo u trentunu je krenula online kampanja opravdanosti drastičnih postupaka – IDF je krenuo strimom poruka  preko Twitter nalogazvaničnog bloga kako bi povratio medijsku poziciju.

Sledeći video je primer kriznog delovanja “PR službe” IDF-a, koji prikazuje putnike na brodu kao odgovorne za agresivnost izraelskih komandosa koji su po spuštanju na brod bili brutalno napadnuti. Pogledajte ceo IDF-ov kanala kao primer planskog i organzovanog delovanja prema online javnostima:

Please follow and like us: