Koliko se može zaraditi od blogovanja II

Categories Blogosfera, Internet, Internet marketingPosted on

Svojevremeno, videli smo koliko domaći blogeri mogu da prihoduju ovom aktivnošću, a koliki je stvarno potencijal kvalitetnog (i kvantitetnog) web sadržaja govori i primer globalno poznatog indijskog blogera Amita Agarwala.

U današnjem postu na sopstvenog blogu Labnol obelodanio je da su mu blogovanje i AdSense (kao jedan od programa koji su implementirani) doneli novi Hondin terenac Honda CR-V . Iako možda našim blogerima zvuči pomalo i neverovatno, iza ovog uspeha stoji mnogo rada i truda.

Amit je 2004. dao otkaz u firmi u kojoj je tada radio i potpuno se posvetio blogovanju, tako da mu je blogovanje postalo profesija, te je tako zaradio i titulu prvog profesionalnog indijskog blogera. Iza ovog uspeha stoji vrlo posećen blog, sa preko 5.000 blog zapisa iz domena novih tehnologija, na nejgov RSS izvor samo preko FeedBurnera pretplaćeno je preko 22.000 pretplatnika, a sam bloger izjavljuje da mu dnevno blogovanje oduzima između 10 do 14 sati.

A koliki su zapravo Amitovi prihodi od blogovanja? Kako sam autor izjavljuje, na godišnjem nivou prihodi su 6-ocifreni mereno u dolarskim apoenima, a pre dve godine je u jednom zapisu objavio da samo od Google AdSense-a prihoduje oko 1.000 dolara na dnevnom nivou. Čak ga je i Google uvrstio kao primer za potrebe promociej AdSense programa.

Eto primera i inspiracije za domaće blogere.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *