Knjige, slike i mediji

Categories Fotografija, Kultura, Mediji, Novi SadPosted on


Juče se završila još jedan sajamska manifestacija "6. Sajam medija", koji je iz godine u godinu sve slabiji i sve bleđi. Dok su ranijih godina na događaju učestvovali gotovo svi važniji domaći mediji, pa i poneki strani, ove godine se za ovaj sajam može reći da je bio izrazito lokalnog karaktera. Ni jedan bitniji beogradski mediji ili medijska kuća nije bila prisutna, a glavna hala "Master centra" je bila prilično nepopunjena i praznjikava.

Slično je sa druge dve sajamske priredbe – "Salonom knjiga" i "Art Expo"-om. Oba događanja uspela su da se "udenu" u halu 1, ali tako da je između pojedinih štandova ostalo mnogo praznog prostora. Slab odziv izlagača i tradicionalno paprene cene zakupa sajamskog prostora uslovili su da je ulaz za posetioce bio besplatan. Ipak, najviše interesovanja bilo je na štandovima sa knjigama koje su prodavane po cenama sa popustom od 10 – 15%.

Nadajmo se da će sledeće godine ipak biti malo bolje, a uzroke ovako lošeg odziva i izlagača i posetialca treba tražiti ili u veoma lošoj organizaciji i postavci, ili u previranjima oko predstojeće privatizacije ove velike sajamske kuće.

Za one koji nisu imali priliku da posete sajam, delić atmosfere mogu da osete razgledanjem galerije fotki koje sam "okačio" na Flickr.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *