Kawasaki brži od Kolportera?!

Categories Web vodičPosted on


Kolporter.com

Ovaj Kawasaki iz naslova ne pripada onim furijama na dva točka, ali je "furija" u svom domenu ;) Samo pre par dana pomenuo sam novi projekat selekcionog news agregatora AllTop Guya Kawasakija, a evp juče preko analize statistike dođem do domaćeg pandana AllTop agregatora, u vidu Kolporter.com-a.


Alltop.com

Kako se može videti, iza projekta stoji ekipa okupljena oko Vladana Zirojevića zaslužna i za sada već uhodani projekat Donesi.com. Ono što je interesantno je neverovatno identičan interfejs i ukupni UX. Ako se zna da na domaćem, pa i regonalnom Webu, postoji tek pokoji news-blog agregator, od kojih se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni koji imaju neku upotrebnu vrednost, onda je ovaj projekat svakako usmeren u dobrom pravcu.

Gotovo identičan UI onom viđenom na Alltop, može samo da bude samo dodatni plus (koje je isprobao može da posvedoči), a mi kao krajnji korisnici možemo da budemo zahvalni za lokalizaciju. U krajnjoj liniji, uspešnost projekta biće zasnovana samo u zavisnosti od agregacije, klasifikacije i selekcije.

Kolporter.com je za sada u Beta razvojnoj fazi, ali se iskreno nadam da tu neće i "zaribati" ;) a i dalje ostaje pitanje ko je bio brži? Kawasaki ili Kolporter?

Please follow and like us: