Kako legalno do fotografija za blog/sajt?

Categories Blogosfera, Fotografija, Internet, Web produkcijaPosted on

Veliki problem za blogere globalno je kako da ilustruju neki od svojih zapisa. Naravno, fotka govori više od hiljadu reči, ali je do prave fotke teško doći, a da ne govorim o aktuelnoj dnevnoj fotografiji.

Konačno evo rešenja u vidu foto-servisa PicApp koji je do endavno bio u zatvorenoj beta fazi razvoja, a evo sada je uz registraciju dostupan svim zainteresovanim. Do sada ste morali, da ako hoćete recimo da na svom blogu legalno objavite danas snimljenu fotku iz Kana sa Kroazete morali bi da nekom od velikih servisa (recimo Getty Images ili Corbis) platite par desetina, pa i stotina dolara.

A od nedavno i vaš blog može biti slikovno bogatiji. Registrujte se na PicApp servis, pretražite iz mora fotki ono što vam treba i embedujte sliku fotku na sajt. Naravno i PicApp servis moda imati neku korist od vašeg bloga, zato će delimično prostor za fotku iskoristi za objavljivanje reklama. Mali, ali vrlo koristan ustupak zarad obogaćivanja bloga.

U primeru, možete videti sliku Getty Images-a iz Kana gde se održava aktuelni filmski festival, snimljenu danas do koje bi legalno bi kod od nas veoam teško došao (naravno misli se pod uslovom ne plaćanja).

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *