Iz prve ruke: Media Village na MWC 2013

Categories Mediji, RelaxPosted on

Veliki izazov je bila cela organizacija ovogodišnjeg GSMA Mobile World Congress-a u Barseloni sa preko 72.000 učesnika i posetilaca iz 200 zemalja sveta, a posebno izazovno je bilo organizovati medijsko praćenje sajma armiji novinara iz  celog sveta.

Za novinare izveštače  sa sajma bila su rezervisana dva ogromna prostora između hala 3 i 4, a objedinjena pod nazivom Media Village. Medijski servis i prostor bio je na raspolaganju svima sa press propusnicom svakog dana od sedam ujutro do 19h. Media Village je činolo 5 velikih radnih sala, plus jedna ona najveća, a kapacitet je ove godine proširen za dodatnih 30% radnog prostora.

media-village

Celo “medijsko selo” bilo je pokriveno sa Wi-Fi signalom te mrežnim internetom na svakoj radnoj poziciji, plus čak 270 hot spotova duž celog sajamskog prostora. Treba istaći da je i svaki izlagač kreirao sopstvne WiFi hotspotove koji su se posebno koristili toko Keynote prezentacija.

Ove godine bio sam među 3.400 novinara i analitičara koji prate industriju mobilnih tehnologija a prisutnih na MWC 2013.

Pogledajte kako iz prve ruke izgleda Media Village i radni prostor rezervisan za novinare:

U jednoj od radnih sala:

A koliko je sajam značajan za samog domaćina, govori i činjenica da će 2013 Mobile World Congress doprineti sa više od 320 miliona evra za lokalnu ekonomiju.

Sve u svemu, za sve koji učestvuju, bez obzira na njihovo poreklo i iskustvo, MWC može biti neodoljivo i iscrpljujuće iskustvo.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *