IT u Srbiji, a o mobingu

Categories ITPosted on

Mobing u Srbiji nije nešto novo, možda u IT sektoru da, ali se najčešće preko ovog problema prelazi usled raznih faktora, a jedan od njih je i njegovo ne prepoznavanje. Ne ulazeći u detalje priče o navodnom slučaju mobinga u "Informatici" ad (na linku možete videti prilog TV Fox o zaposlenom koji se žali na mobing u svojoj firmi), pre bih se osvrnuo na reakciju same firme.

Firma koja drži do sebe i svojih zaposlenih sigurno ne izvrdava ruglu svoje zaposlene i bivše zaposlene, već sve probleme rešava kroz sopstveni sistem i ako je potrebno uz pomoć nadležnih institucija.

Sarkastično-sadistički tekst (u nastavku) uz TV prilog samo doprinosi negativnom delovanju na ukupni kompanijski imidž, te se sa pravom možete posumnjati da su navodi bivšeg zaposlenog sa 30 godina radnog staža baš u toj firmi – tačni.

Ovaj web epilog, rekao bih totalno nepotreban, bi lično, okarakterisao kao nastavak mobinga jer se može podvesti samo pod omalovažavanje i neopravdanu, nerazumnu presiju na zaposlene.

Na sličan događaj, ali u drugoj firmi osvrnula se svojevremeno i Mooshema.

Evo i teksta:

Citat Informatika AD:Uvek medju prvima, pa i u"mobingu"
Pokazalo se još jednom da inicijativa pojedinca može da obezbedi zapaženije rezultate nego organizovan rad marketing službe. Naime, kolega Masal je demonstrirao kako se nestandardnim načinima može osvojiti kanal komunikacije, zauzeti prostor u medijima i dati doprinos oblikovanju imidža. U saradnji sa televizijom Fox, kolega Masal realizovao je, tokom radnog vremena, TV prilog o novom dostignuću Informatike u trendi oblasti ljudskih prava.
Uprkos inicijativi Službe marketinga da se ovaj lični prodor u razvoju imidža firme posebno stimuliše, menadžment je ostao pri konzervativnom stavu da se od i kolege Masala i dalje zahteva da zaradi svoju platu.

 

Please follow and like us: