Iskoristite QR kod na vizitkama i drugim mestima

Categories Google Android, Techno, TehnologijaPosted on

Zahvaljujući sada već omasovljenim pametnim telefonim, pa i onim drugim manje pametnim, gotovo na svim platformama postoje barcode/QR čitači koji male grafičke tagove pretvaraju i prenose mnoštvo informacija. Pominjao sam svojevremeno QR čitač za Android, a slične aplikacije su na raspolaganju i za ostale platforme.

Sjajna jednsotavna tehnologija za beskontaktni prenos informacija, i kao takva odlična za masovnu upotrebu. Ono za šta je preporučujem su svakako upotreba na vizit-kartama (vizitkama) i na CV-jima jer u oba slučaja omogućavate da jednim skenom brzo i lako prenesete informaciju onome kome je namenjena, bez potrebe novog unosa, ukucavanja ili pisanja. Zašto nasvom automobili ili drugoj površini ne bi postavili QR kod sa adresom vašeg sajta, recimo.

Za primenu na vizitkama preporučuje se upotreba Addressbook VCARD formata QR koda koji može da skladišti čak 4.296 karaktera!

Sve što je potrebno je da na nekom od brojnih besplatnih web servisa generišete odgovarajući QR kod i zatim ga odštampate, umetnete gde god imate potrebu za prenosom informacija.

Neki od poznatih QR kod generatora su:

Evo i praktičnog primera sa klasičnim EAN-13 barkodom koji sam snimio pre par godina:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *