IMGembed – kako do besplatnih legalnih fotki za blog-sajt

Categories Blogosfera, Fotografija, RelaxPosted on

Pored SXC.hu servisa za dobjanje besplatnih fotografija za razne namene, zanimljivi foto-servis IMGembed izašao je iz beta faze testiranja i predstavlja sjajan servis za obezbeđivanje fotografija za opremanje priloga na web sajtovima, od klasičnih blogova do medija.

Većina fotografija na ovom servisu je “Available for free use“, a dovoljno je da pretražite njihovu bazu i odaberete Embed kod (Embed Image Free), a napravno pre toga unesete željenu širinu slike i vaš domena na kojem ćete koristiti fotku. Ukoliko čak kreator slike zabrani embedovanje u budućnosti imate mogućnost da podesite Fallback fotku koja će se pojaviti umesto odabrane ukoliko se ukloni sa servisa ili autor promeni politiku deljennja.

Rezultat možete videti ispod:

Kao što možete videti, dobijate gotovu besplatnu fotku za ilustraciju blog-posta  za logoom IMGembed servisa, i imenom autora.

Postoji i plaćena verzija, odnosno možete odabrati i fotke koje su komercijalne a plaćaju se po broju prikaza (CPM), uglavnom se radi o par dolara koji se plaćaju na 1.000 prikaza na vašem sajtu – tako da plaćate samo realizovane prikaze.

U nastavku možete videti komparativnu tabelu besplatnog i komercijalnog korišćenja fotki:

free_vs_premium

Sjajna vest za sve blogere na WordPress platformu, novo izdanje WP 3.9 imaće punu podršku za IMGembed servis.

IMGembed je odlična prilika i za zaradu za sposobne fotografe, a naravno zarada zavisi od broja embedovanja vaših fotki na tuđe sajtove ali i posećenosti njihovim sajtovima.

Ukoliko vam još nije jasno kako da koristite ovaj servis, pogledajte video u nastavku:

IMGembed – The new standard for online image use from Imgembed on Vimeo.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *