HTC Touch Pro2

Categories InternetPosted on

HTC je nedavnim predstavljanjem modela HTC Touch Pro2 na kongresu  u Barseloni pokazao da i dalje vodi glavnu reč na polju Windows Mobile (WM) PDA platformi. Pro2 će zapravo svoju tržišnu premijeru imati početkom maja, a evo ekskluzivno na ovom blogu možete videti pretprodajnu verziju.

Iako se može reći da proizvođačima nedostaje imaginacije kod davanja naziva novim modelima, to se ne može reći za unapređivanje funkcionalnih karakteristika telefona.

Novom serijom modela HTC se okreće konceptu „čoveka kao centra mobilnih komunikacija”,  odnosno tehnološkom modelu koji postavlja kranjeg korisnika u centar pažnje i kome se sve podređuje. Svaka funkcija koju korisnici ne koriste u praksi je suvišna,  a postojeće – one koje se zaista aktivno koriste, se još više se okreću potrebama i očekivanjima korisnika.

U tom usmerenju kreiran je i novi Touch Pro2, a jedan od glavnih odlika je novi single-view pogled na pojedinačne kontakte u imeniku. Ideja je da se sva konverzacija bilo da je pisana (SMS, e.mail…) ili glasovna, smeste pored slike i imena kontakta, tako da jednim pogledom – na jedna ekran, imate uvid u kompletnu istoriju komunikacije sa određenom osobom.

Takođe Pro2 donosi premiejrno još jednu novotariju nazavanu Push Internet Technology, koja omoguaćva ubrzavanje preuzimanja i prikaza web stranica unutar mobilnog internet browsera. I to nije sve, Touch Pro2 može se podičiti sa novim, „ispeglanim” TouchFlo 3D interfejsom namenjenim velikom ekranu osetljivom na dodir, koji je sada mnogo tečniji i osetljiviji, te donosi adekvatniji grafički ikonički sistem koji je lakše dostupan dodirima prstiju.

Još mnogo više, kompletan detaljni test ovog sofisticiranog uređaja moćićete da pročitate u majskom broju Mobi magazina koji će se na kipscima pojaviti 5. maja, a za sada uživajte u Flickr galeriji:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *