HTC Touch HD

Categories Mobile, TechnoPosted on

HTC Touch HD

HTC Touch HD je za sada jedini pravi iPhone 3G konkurent koji ga čak i nadmašuje u nekim segmentima, i sigurno najbolji Windows Mobile uređaj Nakon neke dve godine upornog rada i razvoja na usavršavanju Touch serije, HTC je uspeo da dostigne i u nekim domenima prestigne glavnog rivala Apple iPhone, koji je nakon pojavljivanja na tržištu postavio sasvim nove standarde u smartphone "areni".

Za HTC Touch HD možemo slobodno da kažemo da je najbolji Windows Mobile. Iako je po dimenzijama gotovo identičan sa iPhoneom, izgleda mnogo manje zahvaljujući većem ekranu dijagonale 3,8 inča koji prekriva gotovo u podpunosti prednju površinu uređaja. I ne samo da ima fizički veći ekran od iPhonea, Touch sa svojih 480 x 800 piksela ima i značajno veću rezoluciju u odnosu 320 x 480 piksela kod Apple rivala.

Prednjim delom dominira najbolji ekran u klasi neverovatne dijagonale od 3,8 inča i fizičkih dimenzija 51x 85mm, čime ovaj smartphone postavljan novi standard u klasi. Osim fizičkih dimenzija , ovaj ekran je jedistven i po maksimalnoj rezoluciji prikaza od 800×480 piksela kojom nadmašuje apsolutno sve konkurente.

Ekran uparen je sa akcelerometrom tako da se okretanjem uređaja u prostoru automatski rotira i orijentacija prikaza sadržaja na ekranu. Iznad ekrana nalaze se još zvučnik i sekundarna kamerica za video pozive. Veliki ekran čini ovaj smartphone dobrom alterantivom za specijalizovane video plejere, ali za razliku od ovih uređaja ili recimo iPhonea, Touch HD ne poseduje veliku internu memoriju što kompenzuje microSD memorijskim proširenjem.

Integrisanom operativnom sistemu Windows Mobile 6.1 ne nedostaje podrška široke zajednice programera, tako da se za ovaj uređaj može pronaći „gomila“ dodatnog softvera koji je često i besplatan, a pravu vrednost trebao bi prikaže tek sa najavljenim Windows Mobile 7 operativnim sistemom koji bi, bar prema najavama, donesi potpuniji, jednostavniji i intuitivniji interfejs koji neće biti samo nadgradnja operativnog sistema, što je danas TouchFLO 3D.

Mnogo više o ovom moćnom PDA telefonu moćićete da pročitate u novom broju najtiražnijeg mobilnog magazina – Mobi magazinu, koji će se na kioscima 5. decembra.

Please follow and like us:

3 comments

  1. Tako je Miloše, drastično je povećan odziv sistema, ali i dalje je veliki problem što je TouchFLo samo nadogradnja WM sistema. Prvi konkurent će biti tek sa novim WM OS-om.

  2. Imao sam prilike da ga isprobam, i dobar je… ipak, i dalje nema multi-touch displej, što iPhone ima, i po nekom mom subjektivnom mišljenju, osetljivost ekrana još uvek nije na zadovoljavajućem nivou… ipak, nema dileme da je ovo najozbiljniji konkurent Jabukovom čedu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *