HTC MTeoR

Categories MobilePosted on

 


Ove nedelje zatrpan sam hardverom, pre svega mobilnim telefonima, a jedan od svakako interesantnijih je i prvi Windows Mobile 3G telefonHTC MTeoR, plasiran krajem prošle godine.

MTeoR dolazi iz HTC jata, tajvanske kompanije koja je napuštanjem Qtek brenda, počela sve više okretati krajnjim korisnicima izgradila je vrlo dobar ugled u tržišnom segmentu pametnih telefona (smartphone) i PDA uređaja zasnovanih na Windows Mobile platformi.

HTC MteoR zasnovan na Breeze platformi je tek jedan u nizu uređaja ovog proizvođača namenjenih poslovnim korisnicima, a za razliku od model TyTN koji je najbolji po performansama (ali i najglomazniji), MTeoR je smešten u nešto neobaveznije ruho candybar telefona i koncipiran tako da naglasi jednostavnost i lakoću upotrebe. Iako se radi o pravom (prvom Windows Mobile) 3G mobitelu, MTeoR nema podršku za video-pozive, ni hardversku (prednja kamera), ali ni softversku, što ukazuje na strogo poslovnu okrenutost telefona brzom prenosu podataka.

Uz 128 MB integrisane flash ROM memorije, MTeoR poseduje 64 megabajta RAM memorije koja se jednostavno može proširiti microSD memorijskim karticama, čak do 4 gigabajta. Telefon pokreće Samsungov 300-megahercni procesor, koji u praksi obezbeđuje vrlo dobre generalne performanse. U kombinaciji sa izuzetno oštrim i dobro osvetljenim ekranom dijagonale 2,2-inča i QVGA rezolucije, MTeoR će korisnicima omogućiti pristojno multimedijalno iskustvo.

Iako moćan, sa zavidnim poslovnim sposobnostima i zabavnom komponentom, ipak nije bez zamerki, a najveće se odnose na nedostatak WLAN i podrške za video-pozive, pune QWERTY tastature i ekrana osetljivog na dodir. HTC MTeoR je pravi poslovni telefon, koji se može svrstati u podkategoriju lake biznis klase, a čak može da bude i samo džepni računar, jer za njegov rad i funkcionalnost nije potrebno prisustvo SIM kartice.

Detaljnije o ovom smartphone-u možete pročitati u novom broju magazina Mobi.

Please follow and like us: