HTC Hero sa novim HTC Sense interfejsom

Categories IA-UI-HCI, MobilePosted on

HTC je konačano predstavio tržištu dugonajavljivani smartphone na Android platformi – HTC Hero, i već prema reklamim trejlerima možemo zaključiti da je to najbolji HTC do sada. Pored Androida, još jedna velika novost je HTC Sense, interfejs koji ide korak ispred poznatog HTC TouchFLO-a, a svakako najimpresivniji momenat je multitouch podrška.

HTC Sense će biti primenjen na ceo HTC proizvodni portfolio, a počeće sa integracijom na “Heroju”. Nova interfejs filozofija postavlja u fokus čoveka-krajnjeg korisnika (a koja to ne radi bar deklarativno), i zasniva se na tri fundamentalna HTC dizajn  principa:  Make it Mine, Stay Close i Discover the Unexpected. U prevodu, UI redizajn ide u pravcu dosegnuća “prirodnijeg” odnosa H-C odnosa.

Princip Make it Mine podrazumeva da je telefon kreiran za vas i da ga vi potom oblikujete prema sebi. HTC Hero omogućava kreiranje tzv. Scenes – scena koje podrazumevaju različite content profile, odnosno sadržajna okruženja prilagođena različitim funkcijama i vremenu.

Princpi Stay Close je još interesantniji jer omogućava da u složeni višeslojni (telefon, e-mail, Twit-FB status, SMS…) usmereni kontaktu sa pojedinačnim osobama objedini u jedan jedini stream. Na taj način dobijamo single View gde je na jednom ekranu objedinjena celokupna komunikacija sa datom osobom.

Ima tu još štošta zanimljivog, pa jedva čekamo da nam sledećeg meseca stigne na test. Do tada, pogledajte ove video klipove koji bolje pojašnjavaju nove funkcionalnosti i implementaciju pomenutih principa.

Please follow and like us:

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *