HTC Desire

Categories Google Android, MobilePosted on
HTC Desire

Nakon samo par dana od zvaničnog domaćeg predstavljanja sjajni HTC Desire (model A8181) stigao je u redakciju Mobitecha. Desire već na prvi progled oduševljama, od robusne metalne šasije, preko prefinjenog zaobljenog dizajna, do završne obrade. Kako sam tokom prethodnih godina testirao gotovo sve HTC proizvode, doduše na Windows Mobile paltformi, a sa druge strane imam i veliko iskustvo sa Android platformom, mogu slobodno da kažem da je ovo najbolji HTC do sada, ali i najbolji Android na najsvežijoj 2.1 platformi.

Kako se “družim” sa Samsung Galaxyjem na Androidu 1.5, upoređujući ga Desire-om uočavaju se velike razlike, ne toliko u domenu funkcionalnosti, već u domenu User Experience-a, što uglavnom proizilazi iz mnogo jačeg hardvera, ali i optimizacije Androida. Sve je daleko fluidnije i direktnije, interfejs je upeglaniji i jasniji zahvaljujući još većem 3,7″ AMOLED ekranu, sjajnog odziva na dodir. Andorid Eclair interfejs nadopunjen je HTC Sense modifikacijom HTC unapređenog personalizovanog adaptibilnog  interfejsa.

HTC Desire

Desire radi na Snapdragon 1GHz procesoru i tu mu leži snaga, koji je uparen sa 576 MB RAM-a. Novi browser koji podržava Flash mnogo bolje renderuje web stranice, i automatski prilagođava prikaz na najoptimalniji, dok je za zumiranje dovoljno multitouch dodirivanje i “rastezanje” sa dva prsta istovremeno. Kamera je 5-megapikselna, odličnog odziva u brzog autofokusa, a iznenađuje jako dobar fleš.

Što se povezivanja tiče, imate sve na raspolaganju, od Bluetootha preko USB-a, do WiFi komponente u b/g varijanti. I sve radi besprekorno, ako dodamo Vip mobile 3G, stvar se kompletira.

Jedina “mana” ovog kompletnog komunikatora je cena ako ga u Vipu uzmete uz najjaču tarifu morate izdvojiti još 27.000 dinara, uz preko 3.000 dinara mesečne nadoknade. Ili, bez obaveze ga možete dobiti za 51.999 din, ali u odnosu na cenovne konkurente vredi svaku paru.

Mnogo detaljniji i podrobniji pregled mogućnosti HTC Desire telefona moćićete da pročitate u novom izdanju Mobitech magazina koji će se na kioscima pojaviti 5. maja, a do tada uživajte u slikama i video zapisu:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *