HP iPAQ 614C – WM poslovni navigator druge generacije

Categories MobilePosted on

HP iPAQ 614c Business Navigator
Pre neki dan iz domaće kancelarije Hewlett-Packarda stigla mi je na test simpatična i po performansama veoma imrpesivna Windows Mobile mašina HP iPAQ 614C – prvi HP-ov 3G smartphone sa GPS navigacijom i naprednim funkcijama digitalnog ličnog asistenta.

HP iPAQ 614c Business Navigator

Nakon modela iPAQ 514 kada je Hewlet-Packard (HP) praktično pokrenuo sasvim novu liniju pametnih telefona, iz istog jata stiže nam funkcionalno mnogo napredniji i kompletniji smartphone HP iPaq 614c Business Navigator (za američko tržište nosi oznaku iPAQ 610). HP poseduje veliko iskustvo u proizvodnji PDA uređaja, ali ovo je njihov tek drugi pokušaj da kreiraju tipični smartphone (PDA sa telefonskom funkcijom).

HP iPAQ 614c Business Navigator

Sa prethodnim modelom ciljana je cenovno niža klasa uz ponudu zadovoljavajućeg broja funkcija, dok je model 614c cenovno u višoj klasi, ali zato pruža gotovo sve funkcije potrebne zahtevnim poslovnim korisnicima, od brzog data-transfera, preko GPS navigacije, do naprednih komunikacionih mogućnosti, te bogate multimedije.

Ovaj iPAQ opremljen je veoma brzim PXA270 procesorom koji radi na taktu od 520 MHz. Brzina rada i odziv aplikacija su pravo iznenađenje. U poređenju sa sličnim smartphone-ima pa čak i PDA uređajima koje smo imali do sada na testu, iPAQ 614c je znatno brži kako u radu sa operativnim sistemom, tako i u radu sa aplikacijama. Memorijski kapaciteti su udvostručeni u odnosu na prethodnika, pa je tako korisnicima na raspolaganju čak 256 MB ROM memorije i 128 MB RAM-a za pokretanje aplikacija.

HP iPAQ 614c Business Navigator

Memorija je naravno proširiva 64-bitnim microSD karticama koje se smeštaju ispod baterije na poleđini. Baterija je punjiva, litijum-polimer tipa, kapaciteta 1590 mAh što je prema proizvođačkoj specifikaciji dovoljno za 250h rada aparata u stand-by režinu. U praksi, pri intenzivnoj upotrebi WiFi konekcije, Bluetootha, 3G servisa i multimedije, ovaj smartphone može da „izdrži“ maksimalno do dva dana bez ponovnog punjenja.

HP iPAQ 614c Business Navigator

Više o ovom "pametnjakoviću" moćićete da pročitate u majskom broju magazina "Mobi".

HP iPAQ 614c Business Navigator

 

Please follow and like us:

1 comment

  1. Telefon je sa svojim karakteristikama za moje licno svatanje ekstra.Gde ga mogu kupiti i ko ga sve uvozi od distributera u srniju.Koja mu je cena i garancija

Comments are closed.