Srbija dobija hologramski most nad Dunavom

Categories TechnoPosted on

Kako prenosi agencija AFP grupa srpskih arheologa i inžinjera radi projektu holograma koji će biti projektovan iznad Dunava tako da bude verna virtuelna rekonstrukcija originalnog mosta iz doba Rimljana. Koliko se da zaključiti, radi se prostijoj tehnologiji raspršivanja vode u vidu magle koja će služiti kao mediji u koji će se laserima “utiskivati” obrisi mosta.

Biće to replika mosta iz 105. godine pre nove ere koji je na ovim prostorima podigao car Trajan a koji su koristile rimske legije za prelaz u Dakiju. Projekat bi trebao da košta oko 13 miliona evra , a trebao bi da bude instaliran do kraja sledeće godine.

U svakom slučaju zanimljiv projekat, i turistički jako potencijalan ukoliko ga isprati i odgovarajuća infrastruktura i prateći sadržaji.

Please follow and like us:

1 comment

  1. To je super ako tih 13 miliona evra ne idu iz mog dzepa. U suprotnom bih se usudio primetiti kako je to nepotrebna budalastina, i kako bi te pare mozda ipak bilo pametnije potrositi na sprecavanje napada na strance, taksista lopove, kradja po hotelima, neljubaznih sluzbenika po radnjama i hotelima, prljavstine po ulicama itd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *