Hitlerov Stealth lovac

Categories TehnologijaPosted on

Čuli smo već za ostavrene marketing i inženjerske iskorake delatnika trećeg rajha, a jedan od neostvarenih iskoraka je pravi Stealth “nevidljivi” lovac kojeg na svu sreću nemci nisu uspeli da stignu da ga uvedu u operativnu upotrebu do kraja II sv.  rata.

Model Horten 2-29 nacisti su uspeli da dovedu tek do eksperimentalnog modela, a nedavno su naučnicu pokušali da rekreiraju ovaj prototip kako bi utvrdili njegove realne performanse i stvarnu nevidljivost za radare.

Inženerski tim iz kompanije Northrop Grumman, poznate po produkciji savremenih lovačkih aviona,  napravila je repliku na osnovu originalnih nacrta i jednog originalnog preživelog prototipa kog amerikanci čuvaju još od II svetskog rata.

Originalni prototip izveo je probni let pred Božić 1944. Mnogo više o oovm super tajnom projektu moćićete da vidite sutra na National Geographic kanalu u 21h.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Nažalost, čekao sam juče sa nestrpljenjem ovu emisiju međutim u 21h kreće emisija o teleskopu Hubble. Koliko god voleo astronomiju, baš sam se razočarao što nije bila priča o Hortenovom stealth avionu… Jedino skinuti ako igde ima online za skidati…

Comments are closed.