Gowalla radi na Androidu

Categories Društvene mreže, Google AndroidPosted on

Što kažu na Mashableu, bitka za dominaciju u domenu socijalnih geolokacijskih web servisa za dominaciju nastavlja je i na Google Androdi platformi preko Gowalla servisa, koji je i ranije bio dostupan preko mobilnog browsera kao web servis m.gowalla.com., a sada i zvanično kao Android aplikacija pdostupna preko Androd Marketa.

Generalno gledano, radi se o aplikaciji koja koristi trenutnu geolokaciju za povezivanje prijatelja na određenim POI (point of interest) tačkama poput kafića, restorana, a. stanica i svih drugih javnih mesta. Ali opet, sa druge strane – radi se o igri! Dobro ste pročitali, igra je u pitanju. Kada se prvi put prijavite traži se dozvola za određivanje vaše lokacije, kako bi vam servis ponudio najbiliže POI lokacije.

Aplikacija je podeljena na nekoliko funkcija, gde je osnovna Spots (zapravo ono što zovemo POI) a koja prikazuje najbliže udaljene objekte tačno u metar, sa podatkom o korisnicima koji već, popularno rečeno, check in-ovali objekat.

Check in možete izvršiti sa pomenuti POI-ja, ili  čak sa kreiranih lokacija koje ne postoje.

Čekiranje na određenoj lokaciji daće vam obeležje i određenu vrstu ključića za otključavanje tzv. Pins(uvrnutih pinova ikonica koje skupljate ). Pored lokacija tu je i sekcija Trips, odnosno dnevnik lokacije koje ste prošli i pokupili pinove. I sami kreatori su se pobrinuli za interesanstnost igre, pa u sami kreirali zadate Tripove, koji se mogu snimati i deliti sa drugim prijateljima.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *