Gotov odmor, na žalost

Categories TravelogPosted on

Nakon 10 dana ugodnog boravka u zaista sunčanoj Budvi, vratili smo se u Svakodnevnicu. Put nazad je bio nešto kraći i brži jer smo obišli glavna “uska grla”: Ibarsku magistralu i kanjon Morače. Stoga i svim putnicima-namernicima preporučujem rutu preko Nikšića, Šćepan Polja, Višegrada, Požege i Valjeva. Ovom putanjom, nailazi se na gužvu samo duž deonice Užice – Požega.

A na odmoru, stvarno je bilo lepo. Zahvaljujući autu, obišli smo ceo severni deo CG primorja, a posebno Kotor i Tivat. Plaže za preporuku su Jaz, Trsteno (nedaleko od Jaza) i Plave horizonte. Iako su Plavi horizonti od Budve udaljeni oko 26 kilometara, definitivno se isplati to malo vožnje (i goriva, naravno). Kada sam već pomenuo gorivo, ono je u CG 91 cent po litri, dok je u BiH najjeftinije oko 1,5 konvertibilnih maraka (KM).

Inače, koliko sam primetio, u Crnoj Gori nema još “organizovane borbe” protiv piraterije. CD-i i DVD diskovi prodaju se na svakom koraku, a cene su vrlo raznovrsne. Na šetalištu Obala DIVX filmovi su od 3 do 5 evra, a DVD diskovi oko 6 evra. Tu možete naći sve, od softvera, video-igara i filmova (DIVX), do mnogobrojnih DVD sadržaja

Please follow and like us: