Google mail – Gmail

Categories Internet, Web aplikacijePosted on

Samo nakon nekoliko sati od kada sam pisao o Google-u i sistemu rangiranja, evo još jedne vesti u vezi ovog pretraživača. Google će uskoro ponuditi web email servis sličan Hotmail-ovom i Yahoo-ovom servisima, što je bilo i za očekivati.

Kako se najavljuje, novi servis će se zvati Gmail i obezbeđivaće čak 1 gigabajt besplatnog slobodnog prostora za mailove svakog pojedinačnog korisnika.

Citat:

Officials at Yahoo and Microsoft’s Hotmail division declined to comment on Google’s entry into a new category.

Kao što se vidi, konkurencija nije baš oduševljena idejom Google-a.

Please follow and like us:

4 comments

 1. Ovo se i moglo očekivati kao odgovor Yahoo-u na pobojšanu pretragu,čini mi se da će vremenom sve više početi da liči na kampanju Grand vs Doncafe ;)

 2. Meni je paznju privuklo to sto Google namerava da servis finansira od reklama koje ce servis generisati ciljano prema musteriji u skladu sa sadrzajim email poruka koje korisnik cita (!?). Takodje Google planira da ponudi mocno pretrazivanje poruka sto podrazumeva indeksiranje, a sve to zajedno povlaci za sobom veoma narusenu privatnost korisnika, pa makar i iz najboljih namera! Bice jos govora o tome dok servis ne krene u javnu upotrebu:
  http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story2&u=/washpost/20040402/tc_washpost/a43373_2004apr1
  http://blog.ziffdavis.com/coursey/archive/2004/03/31/353.aspx

 3. Miloše od ovakvih javnih servisa i ne možeš očekivati nikakav nivo privatnosti, osim da drugi ne čitaju tvoj mail. Ovaj novi servis će samo još više uticati na povećanje profita emitovanjem ciljanih reklamnih poruka.
  Ali ova poruka je pravo licemerje:
  Citat:

  There are no pop-ups or banner ads in Gmail.
  Gmail does include relevant text ads that are similar to the ads appearing on the right side of Google search results pages.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *