Google Earth(Maps) konačno pokrio i Novi Sad

Categories Google, InternetPosted on

Nakon dosta vremena od dostupnosti detaljnijih satelitskih foto snimaka preko servisa Google Maps (Earth), pa između ostalog i ovih naši prostora (Beograd pre više od dve godine), došao je i momenat pokrivanja Novog Sada sa širom okolinom grada (prethodno ga je pokrio ZIG sa aero-foto snimcima).

Sada i novosađani mogu da se upoznaju sa svojim gradom gledajući ga iz ptičije (satlitske) prespektive ;)

Please follow and like us:

8 comments

 1. Citat Milorad Tošić:
  da li su isto tako stari i u Novom Sadu?

  Koliko vidim nisu, mislim da je snimci napravljeni negde sredinom ove godine, a referenca je stepen izgrađenosti tržnog centra Merkur ;) koji je otvoren pre par meseci.

 2. Bas lepo da se vidi nas Novi Sad “mapi sveta”mislim Google maps.A ne kao neka mrlja ko’ pre.jos jedan oblik prezentacije grada ali iz pticije perspektive.Sinoc sam to video kod tebe Gorane i odma’sam pojurio da trazim “my home”.Zaista mi je drago zbog ovoga.Slike su izostrene i vidljive sto je O.K.
  Sad odoh da bacim jednu turu leta po NS.

 3. Heh u Ivanjici, mapa pocinje od moje kuce :) koja je van centra grada… Slucajnost ili ne pitacemo Google

 4. @Milorad: zapravo fotografije Niša su iz trećeg kvartala 2003. za sada. Valjda će biti i svežijih, detaljnih.

  Layer More/DigitalGlobe Coverage prikazuje datume fotografija.

 5. Interesantno je da su mape prvo bile osvezene u Google Earthu, pa tek nakon nekoliko dana na Google Mapsu.

  @Milorad, Miloš: Za Niš postoji izuzetno detaljna karta (10 cantimetarska tačnost), nalazi se na ovoj adresi:

  http://gis.ni.sr.gov.yu/

 6. Prvi deo komentara posvetio bi anti flood zaštiti… Kucam kucam, da pošaljem, dobijem poruku da sam skoro postavio drugi komentar. Pritisnem back, od iskucane poruke ništa :( Ajd i ovo nanovo.

  @marinowski: Znam, koristim ga od prve beta faze. Mape su dobre i relativno sveže (koliko znam vremena kada se radilo katastarsko snimanje iz neke donacije), ali je sama aplikacija loša. Ne kešira ništa, učitava se lom sporo, parcijalno učitavanje je loše. Sve u svemu bolje je da su koristili gotov i već oproban API, mada nisam ni siguran koliko su oni ovo pravili za “ljude” a koliko za sopstvene potrebe.

 7. \sto se tice Googl Earth koji je pokrio i Novi Sad,Novembra 2007,a ZIG ima avionsku mapu koja datira iz 2002,mislim da je ovo kompletnije.Inace zadnju godinu odnosno 2006 i do marta 2007,trazio sam od GOOLE EARTH da u njihovu mapu ukljuce i Novi Sad.Dao sam i moj predlog kordinata na severu-Istocno i Zapadno a takodje i na Jugu-Istocno i Zapadno,sa tim da su oni-Google otisli malo severnije i dole prema jugu,vec kako se vidi i Ruma odnosni Sr.Mitrovica.Inace zivim u Sr.Kamenici,inace sam Saobracajni pilot u penziji,Leteo sam kao Cpt.i instruktor na Caraveli,DC-9,B-707 i DC-10
  Pozdrav Dule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *