Google digitalizuje i magazine

Categories Google, InternetPosted on

Nakon digitalizacije knjiga, pa zatim i fotografija, kroz Google Book Search servis "provući" će se i magazini. O danas svi mi možemo da full-text pretražujemo na hiljade i  hiljade stranica kvalitetnih magazinskih izvora.

Za sada je u Book Search bazi tek 10 magazina sa svim primerci, a kako je najavljeno uskoro će ih biti na stotine. Od sada dostupnih istakao bih New York Magazine sa bazom od 1965. do 1995.godine, te nezaobilazni izvor naučno-popularnih tema – magazin "Popular Science" sa bazom koja ide čak od 1870. do najnovijih izdanja s početka godine.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Evo jos magazina od Google prvo LIFE pa zatim ovi ostalih koje si Gorane postovao u postu i ,zaista Google sve vise i vise prosiruje svoje usluge,naravno za svaku pohvalu :).I svidja mi se ovako nesto.!
    Samo se pitam za par godina da li ce Google postati jedna vrsta sajber velikog mozga(bojim se samo da jos ne pocne da misli ;) ) ili je vec to postao.?Mozda Google ocigledno stremi ka tome da postane jedna ogromna baza podatka ljudskog roda ili pojedinca na planeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *