Google Chrome pretekao Operu

Categories SoftwarePosted on

Samo tri dana trebalo je Google Chrome browseru, podsećam još u razvojnoj Beta fazi, da pretekne dugogodišnjeg takmaca na tržištu web browsera – Opera browser.

Nekoliko izvora javlja o ovom fenomenu a svakako najubedljiviji je NetAplications Market Share, jer prema ovom izvoru, na globalnom nivou u ovogodišnjem vremenskom okviru Opera zauzima 0,74% tržišta.

Nakon tri dana, i ograničeno samo na ovaj posmatrani period, Google Chrome je dostigao 1,57% tržišnog udela. Da su ovi podaci dobra indikacija, govore i drugi izvori (Techcrunch govori o preko 6% za Chrome), pa i moja statistika za Personalmag.co.yu domen, koji je posećen uglavnom od domaćih surfera.

Naime, gledano u poslednja tri dana, prema GA Google Chrom je dostigao 3.92%, dok se Opera "drži" na 7.78%, takođe vrlo je indikativno i raspolućen tržišni udeo glavnih takmaca Firefoxa i IE koji drže po oko 40% tržišta (ovo je opet posledica specifičnosti posetilaca određenoj lokaciji). Uglavnom, Chrome je na dobrom putu, a pravu poziciju ćemo već videti do kraja godine.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *