Fujitsu M2010 – više od mobilnosti

Categories HardwarePosted on


Fujitsu M2010 koji mi je stigao na test, prvi je netbook pod Fujitsu brendom kojeg karakterišu stilizovan “fancy” dizajn, mogućnost nabavke u tri različite boje spoljašnosti, te svakako visok kvalitet završne obrade i bogata funkcionalnost, a sve opet po veoma pristupačnoj ceni.

Novi model, predstavljen na tržištu pre par meseci, zasnovan je na klasičnom mobilnom Intelovom „Atom N280” procesoru, idealan je izbor za korisnike kojima je potreban mali i lagan uređaj za edukaciju, internet, elektronsku poštu ili video-telefoniranje.

Stilizovanim dizajnom i atraktivnom završnom obradom materijala visokog sjaja, ovaj „mališan” ima sve preduslove da postane ljubimac kupaca koji dosta pažnje poklanjaju svom životnom stilu, kao i kupcima koji prvi put kupuju računar i žele da u digitalni svet kroče pristupačnim mini-prenosivim rešenjem.

Fujitsu M2010, međutim može da bude i  idealan izbor bilo za stacionarno radno mesto ili kao kompletno-opremljeno mobilno rešenje. U zavisnosti od potreba, Fujitsu M2010 može da bude potpuno funkcionalan prenosivi računar na putu ili lagan, tanak i stilizovan uređaj prvenstveno namenjen za komunikacije i bazičnu funkcionalnost.

Fujitsu M2010

Ovaj Fujitsu netbook zamenjuje prethodni „AMILO Mini”, kao ulazni model kompanijskog portfolija prenosivih računara. Fujitsu M2010 je dostupan u tri različite boje: stilizovanoj metalik-crvenoj (taj je kod mene), otmenoj blistavo-crnoj i elegantnoj biserno-beloj nijansi visokog sjaja. Iako je reč o mini-prenosivom računaru po veoma atraktivnoj ceni, završna obrada poklopca stvara „premium“ utisak i ugođaj nošenja. Opet, sa druge strane, kao takav – visokog sjaja, neotporan je na otiske prstiju, tako da se na njemu vide one neugodne “muzge”.

Fujitsu M2010

U pogledu izdržljivosti i postojanosti, Fujitsu M2010 takođe može da se takmiči sa modelima visoke klase. Ovaj računar morao je da prođe i položi iste zahtevne testove kvaliteta kao i vrhunska Fujitsu LIFEBOOK serija, uključujući i testove izdržljivosti na pritisak silom koja je pandan pritisku mase 200kg na površinu celog poklopca, kao i testove na pritisak u tački tako što se slučajnim izborom ostvaruje pritisak od 35 kg u različitim tačkama poklopca. Kao rezultat, Fujitsu M2010 je mobilni saputnik visoke pouzdanosti – što je vrlina dodatno pojačana velikom autonomijom odnosno nezavisnim radom na baterije u trajanju do pet časova. Ovo naravno važi u eko modu, bez uključenih primopredajnika, u intentivnom radu sa svim uključenim modulima M2010 ipak izdrži preko 2 sata i 30 minuta operativnosti.

Fujitsu M2010

Zahvaljujući ugrađenom LED panelu pozadinskog osvetljenja – tehnologiji koja nije bila korišćena u modelu AMILO Mini – Fujitsu M2010 nudi bolji sjaj boja, viši kontrast osvetljenja i veću energetsku efikasnost od svog prethodnika. Zarad poboljšane funkcionalnosti Fujitsuov najnoviji mini-model ima i veći ekran dijagonale 10,1 inča (umesto samo 8,9 inča), i teži samo 1,2 kg uz dimenzije 258 x 189 x 32-37 mm. Ugrađena web-kamera i mikrofon, kao i odličan kvalitet zvuka njegovih stereo zvučnika, garantuju korisniku visok kvalitet zabave na putovanjima.

Pored svega, poseduje i VGA izlaz tako da je dobar i u prezentacione svrhe, tu su 3 USB 2.0 porta, 4-in-1 čitač kartica, audio in-out i mrežni priključak. Disk je kapaciteta 160GB , a memorija je 1GB, a računar radi pod Windowsima XP. Za komunikaciju tu je naravno WiFi koji odlično radi i Bluetooth. Sve u svemu sjajna mobilna kancelarija, a za nezahtevne koirsnike komotno može da posluži kao osnovni i jedini računar.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *