Flickr se vraća na DHTML

Categories Web produkcijaPosted on

Na osnovu mnogobrojnih žalbi na foto-servis Flickr u vezi prikaza fotosa u Flash tehnlologiji, na Ajax samitu iz ove kompanijenajavili su potpuni prelazak na DHTML (ili kako kažu “vraćanje”).

I sam sam koristio ovaj servis kao eksterno izvorište fotosa, ali problem je bio taj Flash, jer bez obzira da li se radilo o optimizovanim slikama u JPEG ili GIF formatu, on ih je konvertovao u Flash čime segubilo i na kvalitetu, i na optimizaciji. Ovo su za sopstvenu popularizaciju iskoristili drugi slični servisi koji su ponudili javni smeštaj slika u izvornom obliku, kao što je recimo ImageShack® o kojem sam već pisao.

Pored ove glavne izmene, Eric Costello iz Flickr-a na pomenutom samitu najavio je i neke izmene u korisničkom interfejsu ove Web aplikacije:

Citat: In addition, the “Send to Group,” “Add to Set,” and “Blog This” buttons above photos now allow you to perform relevant actions right there on the page! And also, links now work in notes! (And we’ll soon be adding some more cool auto-linking features when the links point to Flickr pages.)

Please follow and like us: