Fishing Voban-a

Categories InternetPosted on

Juče popodne centrala IT sektor Vojvođanske banke obaveštava korisnike o novoj “fishing” pretnji upućenoj na adrese korisnika njihovih usluga. Pitanje je samo da li su “fishing operatori” došli do svih mailova korisnika banke, i ako su, kako su to uspeli? Evo i teksta upozorenja:

Citat: Poštovani korisnici,
U poslednje vreme, na internet adrese korisnika Visa platnih kartica, u sve vecem

broju stižu mail-ovi u kojima ih “VISA Card support” obaveštava da im je kartica kompromitovana od strane hakera i pozivaju ih na update podataka o kartici nudeci odredeni sajt. Navedeni sajt nije pravi “VISA” sajt nego lažni. Ovaj slucaj zloupotrebe se zove “fishing”. Na ovaj nacin se prikupljaju podaci o korisnicima kartica, koje bi na osnovu dobijenih podataka putem fishinga, kasnije bile zloupotrebljene. VISA Int. ne obaveštava korisnike platnih kartica o bilo kakvim promenama, vec korisnike obaveštava njihova banka izdavaoc platnih kartica.
Za sada e mail-ovi stižu sa adrese VISA Card support i na engleskom su jeziku.
Molim Vas da obratite pažnju, jer i vi možete dobiti ovakav e-mail kao korisnici platnih kartica. Ukoliko dobijete ovakav e-mail, nemojte postupati prema uputstvu iz e-maila vec ga obrišite.

Vojvodanska banka a.d. Novi Sad
Direkcija platnih kartica

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *