FeedDemon 2.6 besplatan!

Categories SoftwarePosted on


Nekako sa propustio ovu vest od juče ;) Sigurno najbolji, desktop RSS agregator FeedDemon doživeo je svoju 2.6 verziju i ono što je najbitnije, od sada je besplatan. I to nije sve, pored FeedDemona, od sada besplatno možete preuzeti i NewsGator Go! za mobilne uređaje baziran na Java platformi, a da ne zaboravim, za one koji preferiraju MS Outlook tu je i besplatan RSS Add-on – NewsGator Inbox.

Veliko hvala glavnom "krivcu" Nick Bradburyju za ovo odlično parče softvera, bez kojeg mnogi ne bi znali kako da svakodnevno isprate gomilu RSS izvora. Nekada se za FeedDemon govorilo da je najbolji komercijalni RSS agregator, a sada slobodno možemo reći da je to najbolji BESPLATAN RSS agregator. Ali šta je to što izdvaja ovaj RSS čitač u odnosu na druge?

Kao prvo "Hit the Panic Button" – pošto u RSS listingu imam tačno 586 RSS izvora, i od toga 236 domaćih često ne stigne sav taj "krš" da pregledam, te se na taj način izgubi osnovna prednost RSS tehnologije. Ovaj funkcija omogućava da je kroz brojna podešavanja oslobodite "balasta".

Opcija "Watches" omogućava mi da zadam određene ključne reči i fraze, da bi potom FeedDemon sve dolazeće RSS zapise klasifikovao u odogovarajuće virtuelne foldere po zadatim ključnim rečima.

Funkcija "Popular Topics" koja je najsličnija funkcionalnosti sajta techmeme, odnosno ima sposobnost da radi kao softverski agent koji skenira sve pretplaćene RSS izvore i na osnovu frekvencije tema izdvaja one najpopularnije. Nezamenljiva alatka.

Pored nabrojanog, spomenuću još i mogućnost integracije i sinhronizacije sa online agregatorima poput Bloglinesa ili NewsGatora, selektivni i generalni uvoz i izvoz OPML i APML listinga, pretraživanje baze RSS zapisa, prefetch RSS izvora i još mnogo, mnogo toga. Zato ne propustite priliku i navalite:

Please follow and like us: