Energosoft – dobra prilika za investiranje u domaći IT

Categories IT, SoftwarePosted on

Pre par dana objavljen je prospekt i javni poziv za prodaju preduzeća informatičkog inženjeringa ENERGOSOFT d.o.o.– Novi Sad.

Ovu uspešnu (bar prema prikazanim finansijskim pokazateljima) firmu je osnovala JP "Elektrovojvodina" – vojvođanski distributer električne energije, za potrebe sopstvenog IT obezbeđenja, ali je reorganizacijom ovo preduzeće prešlo u državno vlasništvo sa statusom d.o.o. Vremenom "Energosoft" je prerastao zadovoljavanje potreba "Elektrovojvodine", pa je njegovih 45 zaposlenih počelo da pruža usluge i drugim firmama, bankama i državnim institucijama.

Polje delatnosti "Energosoft"-a je u okviru IT-ja izuzetni razuđeno, pa se između ostalog bave realizacijom kompletnih rešenja informacionih sistema, projektovanjem telekomunikacionih sistema; projektovanjem i realizacijom telefonskih komunikacija uz akcenat na integraciju telefonije i računarskih tehnologija; podrška za korišćenje i rad sa relacionim bazama podataka (ORACLE); razvojem, primenom i podrškom kod uvođenja potpuno novih informatičkih rešenja i tehnologija i naravno Internetom.

U domenu Interneta "Energosoft" pruža Internet Service Providing (ISP) usluge preko NSpoint.net provajdera, preduzeća koje je do prošle godine bilo u sastavu "Energosofta", a tu je i provajder kablovskog interneta "NScable.net" koji je i dalje u sastavu "Energosofta", a koji Internet usluge pruža preko partnerske firme KDS NS. Pored navedenog, tu je i prvi pravi novosadski Internet kafe "Internet point" koji se nalazi u upravnoj zgradi "Elektrovojvodine" na bulevaru Oslobođenja.

Kada se pobroje sve delatnosti "Energosofta", među kojima je čak i SAP konsalting, te da 70% ukupne vrednosti (vrednost koja se privatizuje) firme iznosi 340 hiljada €, dobija se jedna izvanredna prilika za ulaganje i investiranje u "gotov IT proizvod" razrađene organizacije, infrastrukture i mreže klijenata.

"Energosoft" se prodaje aukcijskim putem sledećem meseca, tačnije 02.04.2007, početna cena iznosi 6.844.000 din, a minimum investicija u subjekt privatizacije iznosi 6.274.000 dinara.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *