EKV ponovo među nama

Categories InternetPosted on

[imgao]http://img204.imageshack.us/img204/1033/ekv1va5.jpg[/imgao]
Upravo se vratih iz [i]studija M[/i] sa promocije novog albuma “[b]Revisited[/b]” jednog od mojih omiljenih bendova – EKV, koji je na specifičan način “oživeo” nekadašnji član ove grupe [b]Ivan Fece Firchie[/b] uz pomoć [i]Stena Vinsenta[/i], uz koga je odradio produkciju.

[imgao]http://img204.imageshack.us/img204/2016/ekv2kv1.jpg[/imgao]

[i]Firchie[/i] je u arhivama PGP-a pronašao multikanalne mastere sa poslednja 4 albuma (prva 4 su urađena u produkciji jedne slovenačke kuće koja nije htela da doprinos ovom projektu), izdvojeni su [i]Milanovi[/i] vokali i sve je ponovo odsvirano u novom modernijem stilu. Većinu instrumenata odsvirao je baš [i]Firchie[/i] uz par gostiju (Radojčić), a koliko je ozbiljan projekat govori i činjenica da iza albuma stoji [b]čak 4.000 časova studijskog rada[/b].

[imgao]http://img63.imageshack.us/img63/9044/ekv3zb5.jpg[/imgao]

Pošto sam ovom prilikom dobio CD (i već jednom odslušao), mogu vam reći da zvuk veoma godi uhu, aranžmani su veoma savremeni i većinom potpuno drugačiji u odnosu na originale. Još par interesantnih činjenica, originalni snimci [i]Ekatarine Velike[/i] obrađeni su uz pomoć [url=http://www.apple.com/logicpro/]Apple Logic Pro 7[/url] softvera isključivo (naravno) na [url=http://www.apple.com/support/powermac/g4/]Apple G4[/url] računaru. E da, da pomenem i sajt koji stoji na omotici – www.ekvrevisited.com Prema [url=http://nikkelhost.com/whois/whois.php?page=WhoisReport&domain=ekvrevisited&ext=com]WhoIs[/url]-u Firchie je domen registrovao tek 1. februara ove godine, ali nažalost sajt još nije aktivan.

Evo i snimka sa današnje konferencije za štampu:

[quote]U prošlim danima osvojili smo ponos, u prošlim danima izgubili smo sve.[/quote]

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *