Delta dobila zastupništvo BMW-a

Categories InternetPosted on

[img]http://img183.imageshack.us/img183/1574/bmwlogodo5ev5.jpg[/img][url=http://www.deltaholding.co.yu/]Delta M Grupa [/url]će, na osnovu potpisanog predugovora, od 1. januara 2007. godine [b]postati generalni zastupnik BMW Grupe za Srbiju i Crnu Goru[/b], odnosno preuzeće tu poziciju od dosadašnjeg zastupnika beogradske [url=http://www.bmw.co.yu/]firme Radulović[/url]. Za potrebe novog ugovora, u okviru Delta M Grupe osnovano je novo preduzeće, [b]Delta Motors[/b], koje će biti nosilac posla u zastupanju [url=http://www.bmw.com/]BMW Group[/url] na ovim prostorima. Ugovor o zastupanju sa BMW Group podrazumeva uvoz i distribuciju vozila i rezervnih delova BMW i MINI, dok je sa Rolls Royce Motor Cars uspostavljen partnerski odnos.

Potpredsednik [i]Delta holdinga[/i] i generalni direktor Delta M Grupe [i]Ivana Veselinović[/i] rekla je da će ta firma [b]uložiti 10 miliona evra[/b] u izložbeni prostor i Autocentar u Beogradu. A što se tiče ciljeva novog zastupnika, oni nisu nimalo naivni, a rekao bih [b]čak su i nerealni.[/b]

Prema planu, na ovdašnje tržište do kraja 2006. godine trebalo bi da bude uvezeno 226 jednica, što je neka dosadašnja uobičajena cifra na godišnjem nivou, dok bi već [b]sledeće godine trebal oda se proda 447 jedinica [/b]što je obzirom na tržište i profil kupaca [b]veoma nerealno[/b]. Tek cifra za [b]2009.[/b] godini od čak [b]902 jedinice zvuči potpuno utopijski[/b].

Očigledno je da direktori prodaje BMW-a za ovaj region nisu zadovoljni dosadašnjim angažmanom [i]Radulovića [/i]koji je na godišnjem nivou uspeo da [b]”prebaci” 200 [/b]prodatih jedinica, ali [b]postavljene prodajne kvote [/b]koje su usaglašene sa tržištima okruženja ([b]u Hrvatskoj se godišnje proda oko 1000 BMW jedinica[/b]) su svakako [b]jako teško ostvarljive[/b].

U Delti se nadaju boljim uslovima lizinga i daljoj stabilizaciji dinara i bankarskih kamata, ali ni to neće biti mnogo od pomoći. Na upit novinara potpredsednici Delte [b]koje je “ciljno tržište” [i]Delta Motorsa[/i] [/b]za automobile BMW u Srbiji, [i]Veselinovićka[/i] je odgovorila da su to [b]”svi koji imaju vozačku dozvolu”[/b], što se [b]blago rečeno može okarakterisati kao nonsens[/b]. BMW ima izuzetno razrađenu tehnologiju prodaje, sistema brendiranja i odnosa sa javnošću, ali [b]u Srbiji su stvari malo drugačije[/b], u što bi se verovatno vrlo brzo uverili [b]analizom dosadašnjih kupaca[/b] i korisnika servisnih usluga.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *