Dell Inspiron N7010 BLUE

Categories HardwarePosted on

Iz novosadskog Positive-a dobio sam na mini-test veliki prenosnik DELL Inspiron N7010 Peacock BLUE. Zapravo kada se kaže “veliki prenosnik” bolje je reći da se radi o zameni za klasični desktop s obzirom na veličinu elrana od čitavih 17,3 inča.

Inspiron N7010 je i zamišljen kao  desktop replacement a pripada staroj i poznatoj  familiji Inspiron računara, a svrstava se u  17R seriju  koja se može pohvaliti izuzetnim 17,3-inčnim ekranom širokog formata, koga krazi sjajna rezolucija od 1600×900 piksela. Ekran LED tipa tako da donosi  stabilniju sliku sa jasnijim koloritom, ima širok ugao posmatranja, te nudi odlličnu sliku ča i pri jakom ambijentalnom svetlu.

Računar je opremljen Intelovim procesorom P6000 koji radi na 1,86GHz i nudistabilan rad i sa najzahtevnijim aplikacijama i naravnosa HD video zapisima. N7010 dolazi sa Intel HD integrisanom grafikom HM55 Express i čak  4GB  DDR3 memorije. Ova grafika dva puta je brža od integrisane Intel 4500HD, i dovela je do toga da svi analitičari kažu da po prvi put Intel ima integrisanu grafiku koju vredi preporučiti. Primenjena DDR3 memorija je štedljivija, i to za 30%. Najkvalitetnije memorije postižu brzine čak tri puta više nego klasičan ddr2-800, što je godinama bila najprodavanija memorija.

Zatim, opremljen je i više nego dovljnim diskom od 500GB, tu je DVD RW Dual Layer pisač, te gigabitni LAN priključak bitan za sve poslovne korisnike i brz transfer fajlova u mreži. Tu su još 1,3MP web kamera i integrisani mikrofon za video čet, a za muziku su zaduženi solidni stereo zvučnici sa SRS Premium Sound kvalitetom. Za bežično povezivanje na raspolaganju su sva tri standarda  802.11n a Bluetooth je opcija, a za žičano pored Ethernet porta, tu su 3 USB porta, i dodatni eSATA/USB combo konektor, te HDMI i VGA video izlazi što ga čini pravom multimedijalnom kućnom mašinom.

Nadalje, sa standardnom  6-ćelijskom baterijom ovaj notebook može da radi čitava 4 sata što znači da ga komotno možete postaviti pored TV-a, povezati fa putem HDMI-kabla sa TV-om i uživati u 2 filma zaredom.

Što se tiče interfejsa, N7010 opremljen je odličnom komfornom tastaturom sa numeričkim segmentom, što se podrazumeva kod17-inčnih modela. Osim Power dugmića nema drugih prečica što malo zameram, jer su ponekad potrebni baerm Volume tasteri za brzo pojačavanje ili utišavanje muzike. Završnica poklopca je u brushed stilu sa vidljivim tankim horizontalnim linijama, ali u Peacock BLUE plavoj boji, a računar je dostupan u još tri različite boje poklopca.

Dell Inspiron N7010 možete nabaviti u novosadskom Positiveu po ceni od  61.999 din što je sasvim ok cena za račuanr ovih performansi.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *