CyWorld vs. MySpace

Categories InternetPosted on

[imgao]http://www.openlaszlonaut.de/uploads/2006/08/CyworldStart.jpg[/imgao]
Na polju [b]socijalnih Web mreža[/b] pojavila se nova “zvezda” u obličju južnokorejskog [url=http://us.cyworld.com/]CyWorlda [/url] [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Cyworld]servisa [/url]koji pretenduje na preuzme čak globalni primat, a za početak [b]obrušava se na američko tržište[/b] gde caruje [url=http://myspace.com/]MySpace[/url]. [url=http://cyworld.nate.com/main2/index.htm]CyWorld [/url]se može opisati kao kombinacija [url=http://www.blogger.com/]Bloggera[/url], [url=http://www.flickr.com/photos/gorananicic/]Flickra [/url]i [url=http://www.youtube.com/]YouTubea [/url](upakovano u [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_art]Pixel Art[/url] oblande), a samo na dnevnom nivou [b]prihoduje sa 300 hiljada dolara[/b].

[url=http://us.cyworld.com/]Cyworld [/url](“[i]cy[/i]” na korejskom označava “[b]relaciju[/b]”) je za neke 4 godine stigao tu gde jeste sa čitavih [b]15 miliona članova[/b], što čini da je skoro svaki treći južnokorejac član ove mreže. Ako se posmatrana populacija fokusira na starije tinejdžere (nešto stariji od 20 godina), onda je cifra još impresivnija -[b] 90% korejskih tinejdžera [/b]ima sopstvene stranice na [i]Cyworld [/i]servisu.

Obzirom na rastuću popularnost, bogatiji interfejs i izbor opcija servisa, [url=http://us.cyworld.com/]američka verzija Cyworld-[/url]a vrlo brzo mogla bi da “pomrsi konce”, uslovno rečeno, američkim igračima poput [url=http://myspace.com]MySpace[/url]-a i [url=http://www.facebook.com/]Facebook[/url]-a.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *