Ciriški parking

Categories Internet, Internet marketingPosted on

Iz dana u dan, u gradu sve je teže naći regularno parking mesto, a neregularno (u špicevima) možda još i teže. Ali, ovom prilikom, nije reč o parking problemima kod nas, već u Cirihu (?!) ;) . Da, da, dobro ste pročitali, u Cirihu. Ovih dana, kako eksterni, tako i domaći segment Internet populacije zahvatila je manija virtuelnog parkiranja.

A uzrok ovog kovitlaca je vrlo zabavna, duhovita i zarazna Flash igra “Parking – Battle of the Sexes“. Igra vas postavlja u ulogu vozača koji bi veštom vožnjom, u tri nivoa, trebao da parkira virtuelni automobil na obeleženu poziciju. Dodatno, tvorci igre su na samom startu ponudili potencijanim igračima da se odrede prema svom polu tako da se krajnji rezultati sumiraju odvojeno za muški rod, a posebno za ženski. Otuda ono “Battle of the Sexes” u naslovu igre.

Iza naivne i zarazne igre krije se odlično smišljena i dobro realizovana online marketinška akcija u funkciji promocije usluga (i prikupljanja informacija) osiguravajuće kuće “Zurich” (nije Švajcarska firma, već UK) koja se prvenstveno bavi osiguranjem od auto-odgovornosti.

Izvanredan primer svrsishodnog zabavnog sadržaja na sajtu u funkciji promocije same web lokacije, ali i kompanijske ponude uopšte. Dobar putokaz za sve koji razmišljaju o implementaciji zabavnih sadržaja na sajtu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *