Četvrt veka “Svet kompjutera”

Categories IT, MedijiPosted on

Gledam danas ovu moju Blog vremeplov (imate na naslovnici bloga) rubriku i vidim da sam pre pet godina, na ovom istom mestu, pomenuo i čestitao Svetu kompjutera” 20 godina postojanja.

Kako je to bilo pre 5 godina, ovomesečnim izdanjem redakcija Sveta kompjuteraslavi 25 godina izlaženja – čitav četvrt veka postojanja, što je kako medijski tako i ekonomski raritet, u današnje vreme kada print mediji imaju velikih problema.

Svakako izuzetan uspeh i izuzetan doprinos našoj IT edukaciji i popularizaciji računara, računarske tehnike i svega drugog što ide uz račuanre. Iskrene čestitke velikoj ekipi stvaralaca!

Za sledećih 5 godina print izdanje verovatno neće ni postojati, možda samo neki hibrid, ali će SK svakako opstait u nekoj formi zahvaljujući velikom broju poklonika.

Naslovnica prvog broja Sveta kompjutera iz 1984. godine (via Gordan)

Please follow and like us:

4 comments

  1. Samo da se pohvalim da sam drzao u ruci taj prvi broj u vreme kada je izasao (iako mi mnoge stvari tada i nisu bile bas sasvim jasne lol). Kao i ostali brojevi SK-a verujem da truli negde na tavanu kod mojih matoraca.

    SK-u hvala za sve. Vidim da im sjajni Pedja i dalje pravi ilustracije kao i krajem 80-tih kada sam ih ja najvise pratio ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *