Cela TV serija snimljena fotoaparatom EOS 5D Mark II

Categories FotografijaPosted on

Evo jednog sjajnog kurioziteta iz domaće filmske i TV produkcije. Radi se o tome da je film/TV serija “Totalno novi talas” (TNT) u potpunosti snimana Canon fotoaparatom EOS 5D Mark II. Omladinska serija “Totalno Novi Talas” – TNT bavi se fenomenima koji prate odrastanje i sazrevanje. Glavni junaci su učenici završnih razreda gimnazije, njihovi roditelji, profesori.

Zahvaljujući angažovanosti i inicjativnosti razvojnog tima u Canonu, putem verzije firmvera 2.0.3 u EOS 5D Mark II dodata je mogućnost HD snimanja brzinom od 24 i 25 fps, a time se otvorila mogućnost mnoštvu kreativaca da sa ograničenim sredstvima sprovedu svoje ideje u delo.

Dodavanjem novih brzina snimanja povećava se video potencijal fotoaparata te korisnicima omogućuje snimanje 1080p Full HD materijala pri brzini od 24 fps (stvarna brzina 23,976 fps), što je optimalni kvalitet za kinematografske video zapise. Podrška za brzinu snimanja od 25 fps pri rezoluciji od 1920 x 1080 i 640 x 480 korisnicima omogućuje snimanje u kvalitetu potrebnom za standardno PAL emitovanje, a novi firmver ujedno je promenio postavku od 30 fps na 29,97 fps, što je standard za NTSC video zapise.

Pogledajte samo primer snimka u HD formatu načinjenog sa EOS 5D Mark II aparatom, tek tada će vam biti jasno zašto je izbor video profesionalaca:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *