Case Magnum 340 – zver u kavezu

Categories TechnoPosted on

78. međunarodni poljoprivredni sajam počeo je juče, danas je najveća gužva, ali poslenjih godina kako su se totalno srozali privreda i poljoprivreda, interesovanje za ovaj naš najveći sajam je sve manje. 2004. (pisao sam na blogu o tome) sajam  je posetilo preko 600 hiljada posetilaca, a ovde godine očekuje se maksimalno 300 hilljada.

To dosta govori a aktuelnoj privrednoj situaciji. Ipak, da skrenemo na tehno teme – glavni hit ovog sajma je tehno-čudovište – moćni traktor Case Magnum 340.

Case Magnum 340 je šampion produktivnosti sa čak preko 10 tona lift-mogućnosti i šampion ekonomičnosti, jer je servisni interval na svakih 600 radnih časova. Kao i svim magnum traktori, i 340-ka se kontroliše preko ISOBUS interfejsa koji se prikazuje unutar potpuno izolovane ergonomične kabine, putem velikog touch-screen ekrana.

Posebna zanimljivost je opcija – AFS AccuGuide system / auto-pilotni sistem. Radi se o kompleksnom auto-pilot sistemu koji poboljšava efikasnosti i preciznost obrade zemljišta, te bolju kontolu priključene opreme, kroz umreženi sistem internih kamera na traktoru i sistem Multicontroller Drive Logic .

Kabina ima idealan položaj koji koji operateru obezbeđuje pogled na svih 360 stepeni uokolo, sa mogućnošću podešavanj od sedišta, preko volana, do komandi i automatskog klima uređaja. Domaći uvoznik Vait nije prezentovao cenu, ali na tržištu SAD Magnum 340 košta 267.597 dolara.

100%

Please follow and like us:

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *