BlueBerry Net Cat internet tablet od 7 inča

Categories Google AndroidPosted on

Nakon Huawei-evog Android tableta evo još jednog azijskog internet tableta takođe dijagonale 7 inča – BlueBerry Net Cat M01 koji se može nabaviti u novosadskom Positiveu za samo 18.900 dinara.

Za razliku od Huaweija sa kojim deli samo istu dijagonalu (slične dimenzije 203 x 132 x 12mm), BlueBerry Net Cat nudi brži procesor ARM11 koji radi na 800 Mhz,  Android 2.1 i sve funkcionalnosti i aplikacije koje idu uz ovu verziju,256MB Gb DDR2 RAM-a i HD video (poseduje HDMI izlaz) i sve to spakovano u samo 415 grama.

Takođe, Net Cat poseduje samo jednu kameru rezolucije 1,3 megapiksela i smeštena je frontalno uz ekran, tako da je pogodna samo za video-razgovore ali ne i za snimanje objekata. Rezolucija ekrana je 1280 x 720px u wide formatu tako da omogućava gledanje HD video zapisa i filmova (podržava AVI, WMV, RM, RMVB, 3GP, MKV, MP4, ASF, VOB, MPG, TS, TP, DVIX, MOV formate), te  se isti preko priloženog HDMI kabla mogu prebaciti na TV.

Što se muzike tiče podržava MP3, WMA, OGG, FLAC, WAV, ACC i APE formate tako da možete u pokretu uživati u omiljenoj muzici, a za smeštaj multimedije na raspolaganju vam je 2Gb internet memorije priširove za dodatnih 16 Gb putem TF kartica. Ugrađeni zvučnik 1,5W nije svemoćan, ali se priključivanjem 3,5 mm slušalica može uživati u pristojnom zvuku.

Tablet je urađen u potpunosti od prilično kvalitetne plastike, lagan je i veoma lepo naleže u šaci, tako da se lako može držati jednom rukom. Ispod ekrana su zgodni hardverski Menu, Home i Back tasteri, a bočno Volume i Power dugmići, dok su na donjoj ivici raspoređeni svi portovi: USB, HDMI, TF card i napajanje, a na gornjoj 3,5 mm audo izlaz.

Ekran od 7 inča pored multimedije, idealan je i za e-knjige i elektronske magazine. Zahvaljujući Adobe Readeru možete prelistavati PDF-ove, a proed toga podržani su i drugi e-book formati: TXT, CHM, DOC, EXCEL, EPUB, RTF i FB2.

Kako ne poseduje SIM ležište i GSM modul, Net Cat ne može poslužiti tako klasični mobilni telefon, ali zahvaljujući Skypeu i WiFi modulu idealan je za internet video komuniciranje. Iako mu možda GSM i ne nedostaje, Net Cat-u iapk fali GPS modul koji bi se mogao koristiti kako za navigaciju tako i za brojne lokacijske servise.

Sve u svemu, na prvi pogled, veoma zgodan Android tablet računar koji može da posluži za svašta, najpre za zabavu u smislu multimedije, e-readera i internet pregledača, i to sve po trenutno najpovoljnijoj ceni na tržištu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *