Blogodišnjica

Categories BlogosferaPosted on

Blogging

Ovaj blog danas je, što bi babe rekle "uzeo 5 godinu", odnosno napunio pune 4 godine postojanja. Kako vreme samo brzo protiče ;) prvi zapis "ugledao" je svetlost dana "davne" 2004. godine, a za četiri godine stigli smo do 1.578-og. Iako je ovaj blog dogurao uslovno rečeno daleko, domaća okružujuća blogosfera, za razliku od regionalne, a pogotovo svetske, nije se mnogo pomerila i promenila za ovih par godina.

Zbog ove činjenice neću sada ovaj blogodišnji zapis da pretvorim u žalopojku, već ću pokušati da one koji se još nisu osmelili (zar je uopšte potrebna smelost) ili odlučili da pokrenu sopstveni blog, da ih ohrabrim sa par saveta i ukažem na neke benefite.

Zašto blogovati?

  • imaćete zadovoljstvo da možete ostaviti nešto iza sebe (u svakom smislu)
  • imaćete odličan lični podsetnik i neku vrstu spomenara/memoara (zavisi naravno od opredeljenosti i vrste bloga)
  • pomoćiće vam da unapredite sopstvene literalne, kreativne sposobnosti
  • blog je samo vaš lični mediji, nema smernica, urednika, vlasnika i drugih koji će uticati na vas. Niste zadovoljni onim što ste čuli na "Dnevniku 2", zato iznesite vaš stav o svemu i svačemu, odmah i sad, i to stav koji i drugi mogu da čuju, i reaguju
  • iz prethodnog sledi – komunikacija, blog će vam omogućiti nesputanu komunikaciju sa drugima i razmenu mišljenja
  • ukoliko se potrudite, blog vam može biti referenca, može vam biti od koristi kod zapošljavanja, poznanstava, prjateljstava… Dobro "podešen" blog može vas postaviti u ulogu eksperta u nekoj oblasti.
  • ukoliko budete stvarno dobri blogeri, možete dobiti i etiketu "uticajan", što vas kakateriše kao stručnog, priznatog, praćenog, čitanog i poštovanog u nekoj oblasti. Sa druge strane, možete sve stvoriti i lošu reputaciju, ali ovo se dešava u mnogo manje slučajeva.
  • opet iz prethodnog, ako vaš blog prati brojnji auditoriju, postoji mogućnost i da zaradite blogovanje, načini su brojni, ali ne računajte da se možete obogatiti ;)
  • blog je najjednostavniji i najefektivniji način da kreirate sopstveno profi online prisustvo i odlična mogućnost da budete nađeni. Nemate novca da unajmite profesionalni tima za kreiranje online prisustva za vaš mali biznis, e onda je blog platforma idealno rešenje.
  • i na kraju, ne manje važan razlog, blogovanje je zabavno ;)

Naravno ovo

nije puna lista razloga zašto blogovati

zasto pozivam sve vas, da dodate još poneki koji nisam nabrojao.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *