Blog u Hrvatskoj

Categories BlogosferaPosted on

Dok je nas samo 13,3% populacije koristi Internet, u susednoj Hrvatskoj dešava se pravi Internet bum, ili tačnije blog-bum. Takođe, dok u Srbiji bloguje tek stotinak (naprednijih) korisnika Weba, u Hrvatskoj samo na Blog.hr portalu ima prekom 50.000 blogera.

Internet i pojava blogovanja su toliko popularni da su se gotovo svi javni mediji, od dnevnih novina do mesečnika, bavili ovom temom, a poslednji u nizu je hrvatski RTL (koji se gleda u Vojvodini i Beogradu) koji se u okviru autorske emisije Sanje Doležal (blog autorke) pozabavio temom "Blog i hrvati".

Nadajmo se boljim vremenima. Do tada, evo izvoda iz "košuljice" pomenute TV emisije:

Citat RTL:

Znamo li uopće što je blog i otkuda potreba dijeljenja i zavirivanja u intimne misli nepoznatih ljudi, u današnjoj će nam emisiji pokušati objasniti neki od najuspješnijih hrvatskih blogera, odnosno internetskih dnevničara.

Vesna Pusić, političarka i blogerica otkrit će nam kako joj blog pomaže u poslu, dok će nam Denis Lalić otkriti kako je nastala čuvena "Pušiona", najčitaniji blog u Hrvatskoj. Neobičan gost iz Smedereva, pisac i performer Tobić Tobić Idol Mladih otkrit će nam kako stoje stvari s blogom u naših susjeda, a čuveni će nam bloger Vibbi po prvi puta otkriti kako mu je blog promijenio život i uzrokovao pravi diplomatski skandal o kojem su detaljno izvještavali mediji.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *