Prvi blog magazin

Categories Blogosfera, MedijiPosted on

Zahvaljujući blogu materijala uvek  ima na pretek, samo je pitanje prezentacione forme – kako to isporučiti do krajnjih konzumenata. Web forma je uobičajena, ali drugačije “zvuči i zveči” od drugih, kao u ovom primeru print-PDF, a svakako još veća razlika je u audio-video varijanti.

Na nama je da iskoristimo brojne sadržaje (ako ih ima) i re-use reciklažom sadržaja prezentujemo u drugoj formi, prijemčivijoj nekim drugim korisnicima.  Upravo reciklažom sadržaja nastalih na ovom blogu nastao je prvi blog magazin – za početak skroman (one-man-show, jedno popodne), ali potencijalno perspektivan ;)

Ideja je da se bar na kvartalnom nivou prezentuje po jedno PDF izdanje blog-magazina, koje može da se prenosi, kopira i štampa, a sve od sadržaja nastalih između dva broja.

Takođe, ideja je se u blog magazin uključe i ostali blogeri sa sopstvenim sadržajima, kako bi nastala (naravno besplatna) reprezentativna publikacija domaće blogosfere.

Zamisao je da bude nekomercijalna i besplatna, ali svakako promotivna, pa molim zainteresovane blogere da me kontaktiraju i uključe se u blog-magazin, jer verujem da će i na ovaj način domaća blogosfera dodatno dobiti na težini (iako je  mnogo blogera posustalo i nemaju motiva). Trenutno je na webu ogroman broj blog magazina u ovoj formi, a na Issuu servisu možete videti masu primera blog magazina.

Magazin možete prelistati ovde ispod, kopirate, proslediti ili preuzeti u PDF formatu (1,1Mb):

Update

Evo i malo zanimljive statistike. Za samo jedno, jučerašnje popodne prvi blog magazin imao je, što bi mi u printu rekli – “prodati tiraž” od preko 250 primeraka, što je više nego sjajno:

Please follow and like us:

6 comments

  1. Dobra ideja. Baš sam o nečem sličnom razmišljao ovih dana, doduše za konkretnu namenu ne ovako opštirno.

    Prvi broj izgleda ok, mada mi malo deluje prenatrpano i iscepkano. Više volim jednostavnije i čitkije forme.

    Ako bi se više ljudi primilo na ovu ideju to bi moglo biti vrlo zanimljivo.

  2. Predraže forma i sadržaj su prilagođeni, ali “blogoliki” – ukalupljeni u tečnu formu, ipak je ovo pilot broj koji bi trebao da podstakne voaj vid izdavaštva.

  3. Hvala Ivane, ovo je samo pilot izdanje složeno bukvalno za jedno popodne. Naredna izdanja koji će zahvaljujući odličnom feedbacku sigurni biti, biće još bolja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *