Blog i novine na RTV

Categories Blogosfera, MedijiPosted on

RTV Vojvodina nakon desetak godina stagnacije i gubljenja vremena, napokon počinje da “liči na sebe”. Na ekrane se vraćaju novinarski doajeni i proznati TV stvaraoci kao što je Duško Bogdanović koji je zbog neslaganja sa većim brojem “garnitura” na RTV, skoro deceniju tavorio po kolumnama raznih dnevnih listova i političkih nedeljnika.

Vraća se emisijom Sredina čije će prvo izdanje biti emitovano sutra u 19h, vratio se i Tabloid Saše Filipovića u svom izvornom obliku. Za pohvalu je i to što je 5kazanje vraćeno u svoj redovan termin od 22:30 samo što je delimično skraćeno.

Ono što bih voleo da vidim je potpuno vraćanje starog sjaja uz osveženja poput Noćne smene, koji je isijavala ondašnja TV Novi Sad, što podrazumeva i vraćanje autentičnih TV autora koji su ponikli u ovoj TV kući i otišli u rasejanje.

Zašto pored Bogdanovića ne bi vratili i Crnjanina sa Promenadom, pa recimo emisije i serijale poput “Veče za zvezdama” (Munitić je bio super, opet ako je ostalo išta od bombardovanja), ili recimo jedne od najboljih TV ostvarenja “Od našeg dopisnika” (ne moraju da to budu svetske metropole, ali potrebno je ta mesta predstaviti iz drugo neturističkog ugla), pa recimo emisije “OtkopčanoBlaže Popovića (još se sećam gostovanja Voje Antonića i onog raskrinkavanja vidovnjaka).

RTV blog

Poput svih modernih medija i RTV je počela da gradi sopstvenu blogosferu. Nema tu još mnogo blogera iz ove TV kuće, ali istakao bih blog Bore Otića autora na daleko čuvenog 5kazanja, a ovim putem ohrabrio bih i ostale novinare i autore iz ove medijske stanice da se otisnu u blogosferu.

Izgleda da dolaze bolji dani za RTV, ali i njene gledaoce.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Da, prilicno veliki pomak napred, dosta kvalitenih emisija.

    Nadam se da ce ostati na tom kursu a bojim se da ne postanu medij u sluzbi promocije neke politicke opcije, sto za sada nisu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *