Blackberry Curve 8900 i Bold

Categories MobilePosted on

Evo još jedne ekskluzive, Blackberry Curve 8900 koji je Vip mobile tek juče predstavio domaćoj javnosti već par dana je kod mene na testu, u paketu sa odličnim, ali prošlogodišnjim modelom Blackberry Bold 9000. Prvi, Curve 8900 predstavlja najkompaktniji BlackBerry koji uz ulepšanu spoljašnost donosi i kombinaciju WiFi podrške i GPS funkciju, a drugi – Bold je trenutno najatraktivniji BlackBerry i prvi uređaj iz RIM-a koji radi na savremenim 3G mrežama sa HSDPA tehnologijom.

Blackberry Curve 8900 spada u najtanje i najkompaktnije pametne telefone koje RIM trenutno nudi, odlikuju ga odličan ekran visoke rezolucije, klasična BlackBerry tastatura pune veličine i integrisana GPS funkcija. Pored standardnih funkcionalnosti koje poseduje svaki Blackberry uređaj, Curve 8900 donosi i nekoliko unapređenja, od kojih su najbitnija unapređena WiFi konektivnost, najkvalitetnija kamera u odnosu na sve Blackberry aparate i najkomfornije krstarenje Internetom.

BlackBerry Bold uređaj po svom konceptu namenjen je prvenstveno korisnicima koji žele da efikasnije upravljaju svojim obavezama i vremenom, zahavaljujući HSDPA podršci za još brži pristup internetu i sinhronizaciju e-mailova, a ima i integrisan GPS, te više od 1 GB memorije.

Mnogo, mnogo više o ova dva RIM-ova komunikatora moćićete da pročitate u novom broju Mobi magazina koji izlazi početkom februara.

P.S. blog vremeplov mi "je javio" da sam na ovom mestu tačno pre godinu dana pisao o druga dva Blackberry prethodnika

Please follow and like us:

4 comments

  1. Pa? Uskratićeš nas za subjektivnu ocenu koji je bolji? :)

    Ne znam kakvi su uživo, ali ovaj Curve na slikama deluje baš moćno, jedino je šteta što su mu amputirali 3G.

  2. Ovaj BB Curve™ 8900 lici na Nokia E71 te bih voleo da vidim pravo poredjenje izmedju ta dva. :)

  3. Ono što im je zajedničko su zaista fantastični ekrani, jedan je 2,4 a drugi 2,8 inča, a imaju istu rezoluciju kao iPhone što daje super oštru sliku. Curve nije 3G kompatibilan, Bold jeste, ali recimo nema sekundarnu video-call kameru. Bold je prilično veći i teži, dok je Curve pogodniji za nošenje u džepu, a blagu prednost dajem 8900 zbog kompaktnosti.

  4. Moje misljenje je da je Bold mnogo bolja opcija. Mi smo inace Blackberry familija, Moj sin ima Curve ja koristim Bold dok moja supruga koristi Perl. Procesorska moc i brzina obrade podataka na Bold-u je neuporedivo veca, sto bi uz cinjenicu da bold podrzava 3G broadband bio dovoljan razlog dase odluci za Bold. WIFi na nasoj wireless mrezi je mnogo brzi na Bold-u nego na Curve. Bold podrzava push-to-talk sto nije slucaj sa Curve. Inace slika no ovom site ne pokazuje lepotu stvarnu lepotu Bolda,zbog ugla pod kojim je uslikana. Drugu stvar koju bih pomenuo, je sam osecaj drzanja bold-a u ruci..Simularana koza i ergonomija su savrseni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *